tiistai 4. marraskuuta 2008

04.11.2008

On valtava inspiraatio kirjoittaa, joten nyt tuleekin kaksi blogitekstiä peräjälkeen... Ensimmäisen kirjoitin ennen puoltayötä ja toisen sen jälkeen.

Joten sinulle minulta, hyvä lukija... tai no Herralta, minun kauttani, juuri sinulle.

Luuk 11:9-13 Niinpä minäkin sanon teille: anokaa, niin teille annetaan; etsikää, niin te löydätte; kolkuttakaa, niin teille avataan. 10 Sillä jokainen anova saa, ja etsivä löytää, ja kolkuttavalle avataan. 11 Ja kuka teistä on se isä, joka poikansa häneltä pyytäessä kalaa antaa hänelle kalan sijasta käärmeen, 12 taikka joka hänen pyytäessään munaa antaa hänelle skorpionin? 13 Jos siis te, jotka olette pahoja, osaatte antaa lapsillenne hyviä lahjoja, kuinka paljoa ennemmin taivaallinen Isä antaa Pyhän Hengen niille, jotka sitä häneltä anovat!"

Miksi ihmeessä Jeesuksen piti näin moneen kertaan ”taivuttaa rautalangasta” ja sanoa itseään toistaen, että meidän tulee anoa Jumalalta jotakin?

No siksi kun me ihmiset epäilemme….

Epäilemme, että saammeko silti, vaikka pyydämme?

Jakeessa 9 hän sanoi anokaa, etsikää ja kolkuttakaa. Ehkä Jeesus aisti kuulijoiden epäilyksen ja toisti, että anova saa, etsivä löytää ja kolkuttavalle avataan.

Kaiken kaikkiaan Hän toisti kuusi kertaa saman asian. Miksi? Koska Jeesus tiesi, että meidän on vaikeaa uskoa, että Jumala antaisi meille lahjoja ja vielä ilmaiseksi.

Jeesus oli viisas. Hän oli täynnä Jumalan, Isän viisautta.
Katsos…

Miksi Jeesus ottaa esimerkin rakastavasta Isästä?
Miksi Isä antaisi meille jotakin sellaista, mistä koituisi meille jotakin pahaa? Sinä et äitinä, isänä, kummina, tätinä tai setänä voisi kuunapäivänä ajatella antavasti lapsellesi/kummilapsellesi mitään pahaa, jos hän kerran on pyytänyt sinulta jotakin ihanaa lahjaksi.

Jos me maallisina ihmisinä emme petä niin kuinka paljon enemmän meidän Taivaallinen Isämme on uskollinen? Hän ei meitä petä. Jos me pyydämme Häneltä Pyhää Henkeä ja lisää Pyhää Henkeä tai armolahjoja, niin Hän kyllä antaa parastaan… Hän antaa meille pyyntömme mukaan (jae 13).

Esteenä Pyhän Hengen ja lahjojen vastaanottamiselle epäilyn ja pelon lisäksi on riittämättömyys.

Meidän elämässämme ei tulisi olla anteeksiantamattomuutta eikä muutakaan syntiä. Meidän tulisi olla kääntänyt selkämme kaikelle sille, minkä ymmärrämme Jumalan silmissä vääräksi.

Kaikesta huolimatta saattaa sisällämme olla kuitenkin jokin kummallinen arvottomuuden ja/tai riittämättömyyden tunne.

On vaikeaa uskoa, että Jumala antaisi meille mitään ihmeellistä. Lahjathan tunnetusti annetaan kaikille ”suurille kristityille”

Jakeessa 13 sanotaan selvästi, että Jumala antaa Pyhän Hengen niille, jotka sitä Häneltä pyytävät.

Miten sitten vastaanottaa Pyhää Henkeä?

Voit pyytää jotakin Hengellä täyttynyttä kristittyä rukoilemaan puolestasi tai sitten rukoilla itse.

Vuonna 1990, rukoilin yksin makuuhuoneessa ja yhtäkkiä Herra oli siellä. Hän täytti minut Hengellään ja sain uudet kielet.

Sitä ennen olin ollut ensimmäistä kertaa seurakunnassa ja kuullut kielilläpuhumista. Ihmettelin, ”mitä ihmettä täällä tapahtuu”, ”onko nää ihmiset ihan sekaisin?” ”mitä tää on?” ”mua pelottaa” ”onkohan nää jotenkin hulluja?”….

Nämä olivat kysymykset kun menin polvirukoukseen. Rukouksen aikana Herra ilmestyi, koska en tuominnut tilannetta tai ihmisiä hulluiksi, joiden kuulin puhuvan kielillä, vaan menin Isän luo ja kysyin, mitä ihmettä se oli???

Hengessäni tiesin, että tässä on jotakin erityisen ihmeellistä, mutta pääni eli järkeni sanoi, että tämä on järjetöntä.

Tiedän, että Jumala toimii tänäänkin… kuten eilen jo toimi ja tulee toimimaan huomennakin.

Haluatko sinä täyttyä Pyhällä Hengellä ja saada kielillä puhumisen armolahjan?

Pyydä ensin anteeksi kaikkea epäilystä, pelkoa ja riittämättömyyttä, jotka saattavat olla esteenä Pyhällä Hengellä täyttymiselle.

Tee parannusta eli käänny pois kaikesta sellaisesta, jonka ymmärrät tai tiedät vääräksi elämässäsi.

Pyydä Herraa täyttämään sinut Pyhällä Hengellä ja antamaan sinulle kielillä puhumisen lahjan. Ole sinnikäs äläkä luovuta.

Avaa sitten suusi ja ala ylistämään Jumalaa… Ylistä millä tahansa kielellä, joka suustasi tulee ulos.

Usko lahjaan, jonka Jumala on antanut. Usko saaneesi sen. Älä anna vihollisen tai kenenkään uskotella sinulle, että kielillä puhuminen olisi mielikuvituksesi tuotetta.

Joskus kielillä puhumisen aloittaminen tuntuu kömpelöltä. Saatat sanoa vain jotain outoja tavuja tai äänteitä, mutta muistatko aikaa kun opettelit koulussa ensimmäistä vierasta kieltä? Jouduit toistamaan useita kertoja sanoja ja ääntämistä… lopulta osasit jo puhua lauseita.
Niin on myös kielillä puhumisen laita. Sitä pitää ”treenata” eli kieli kehittyy kokoajan kun käytät sitä. Se monipuolistuu ja saa vivahteita. Ole sinnikäs ja aktivoi lahjasi.

Lahja on upea, se on tullut Jumalalta! Käytä sitä!

Jeesuksen nimessä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti