tiistai 25. marraskuuta 2008

25.11.2008

Huomenta lukija,

Uni tuli valmiiksi tänäaamuna jo klo 5.00 tai oikeasti jo sitä ennen, mutta nousin viideltä sängystä ylös. Mieheni oli ladannut jo illalla kahvinkeittimen, joten nipsautin sen päälle ja aloin lukea raamattua.

Olen tutkimisessani menossa Filippiläiskirjeessä. Paavali on kyllä mahtava Jumalan mies. Ajattelin, että kun hän kohtasi Jeesuksen matkallansa Damaskokseen, oli tuo kohtaaminen niin yliluonnollisen mahtava, ettei Paavalin elämä voinut enää jatkua samanalaisena kuin siihen asti.

Paavalihan menetti näkönsä ja tarvittiin toinen Jumalan mies, joka laski kätensä Paavalin päälle ja hän sai näkökykynsä vastaanottamalla Pyhän Hengen.

Mietin aamulla myös Jeesusta, kuinka Hän ihmiseksi tullessaan tyhjensi itsensä Jumaluudesta ja otti ihmisen muodon, kasvoi lapsesta aikuiseksi. Jeesus kasvoi... ja hän saattoi aloittaa ihmeitä tekevän palvelutyönsä vasta vastaanottaessaan Pyhän Hengen täyteyden. No muuttihan hän veden viiniksi kaanaan häissä... mutta muistat, että Hän sanoi: aikani ei ole vielä tullut....

Kuinka tärkeää oikeasti onkaan, että elämme Pyhän Hengen täyteydessä. Ja niinkuin Paavali sanoo, unohtaen menneet ja kurottuen kohti voittopalkintoa..... Häpeä estää meitä menemästä eteenpäin... menneisyyden häpeä. Voittopalkintoon kurottaminen tarkoittaa harjoittelua, harjoittamista ja sitkeää työtä. Hengellisten lihasten harjoittamista tottelemaan ja saavuttamaan lopulta palkinnon; Jeesuksen Kristuksen.

Paavali piti kaiken halpana Kristuksen tuntemisen rinnalla. Mitä se tarkoittaa?
Se tarkoittaa sitä, että me vapaaehtoisesti luovumme kaikesta ylimääräisestä, arvokkaastakin, lastista, joka laivaamme on lastattu. Eli kaikesta siitä, mikä turhaan hidastaa menoamme. Se voi olla mikä tahansa elämämme osa-alue tai mahdollisesti, talo/tavara/status/häpeä/ylpeys/luonteen heikkoudet.... mikä tahansa.

Oletko sinä valmis heittämään lastia pois? Ja pitämään sen halpana Kristuksen tuntemisen rinnalla? Pyydänkin sinua miettimään tänään... onko laivassasi turhaa lastia, joka hidastaa matkaasi Kristukseen/Kristuksessa? Ja oletko valmis sen laidan yli heittämään ja pitämään sen "halpana Kristuksen tuntemisen rinnalla"?

Ihanaa päivää ja Isän iloa toivotellen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti