torstai 1. lokakuuta 2009

01.10.2009

Lueskelin aamulla Hebrealaiskirjettä, ensimmäistä ja toista lukua.
Silmiini osui kaksi jaetta...

Hebr 1:14 Eivätkö he kaikki ole palvelevia henkiä, palvelukseen lähetettyjä, niitä varten, jotka saavat autuuden periä?

Tässä puhutaan enkeleistä, enkelien toimista sanansaattajina ja toteuttajina autuuden perijöitä varten.

Mietin sitä, kuinka ihmiset pelästyvät kun puhutaan enkeleistä, jotka palvelevat ja ovat meitä varten palvelemaan lähetettyjä.

Olin kerran pavelemassa seurakunnassa, jossa näin enkeleitä kulkemassa penkkien välissä ja palvelevan ihmisiä ja näin mitä näille ihmisille tapahtui, mistä he vapautui ja parantui. Puhuin ääneen mitä näin.

Kokouksen jälkeen tuli eräs nainen rukouspalveluun ja sanoi, että hänestä tuntui kauhealle kun olin puhunut enkelien palvelemisesta seurakunnan keskellä kun hänen mielestään vain Pyhä Henki voi palvella seurakunnan keskellä. Kysyin, eikö hän usko enkeleihin? Hän kuitenkin kertoi nähneensä enkelin tilanteessa, jossa hän oli ajautumassa autokolariin. Tämä enkeli oli pelastanut hänet kolarista. Mutta hän ei kyennyt ymmärtämään, kuinka enkelit palvelisivat seurakunnassa ja seurakunnan keskellä. Hän ei myöskään kyennyt olemaan rukoilavana koska häntä tämä enkeli-asia häiritsi. Hän lähti rukouspalvelusta pois.

On sangen harmillista, että meille on perinteisesti opetettu hyvin suppeasti raamatusta. Vain "tietyistä kohdista", ei kokonaisvaltaisesti raamatun linjasta kristityn elämässä.

Apostoleiden aikaan oli tuiki tavallista, että enkelit vierailivat esim sanansaattajina. Muistatko, kun (Apt 12) enkeli meni ja herätti Pietarin ja johdatti hänet pois vankeudesta. Pietari meni ystäviensä luo (Apt 12:13-17) koputti ovelle. Joku tuli avaamaan ja kuuli Pietarin äänen ja ovea avaamatta juoksi kertomaan muille kavereille, että Pietari on oven takana... Ja ne muut sanoivat, "ei se mikään Pietari ole vaan Pietarin enkeli".

Vääristynyt kuva Jumalasta

Ohuen raamatunopetuksen tähden monilla meillä on vääristynyt kuva Jumalasta

Jumalaa pidetään "kuuman kiven heittäjänä", joka rankaisee jokaisessa hetkessä ja pienestäkin tekemästämme rikkeestä putoaa taivaasta kuuma kivi päähän.

Monet ihmiset ovat täysin allergisia kaikelle uskosta puhumiselle, koska heitä on lyöty raamatulla "ympäri korvia" ja tuomittu vaikka minne... Tällaisia ihmisiä on hyvin vaikeaa lähestyä.

Hebr 2

Toinen kohta, joka aamulla nousi silmiini, lukiessani Hebr 2. luvun alusta... Jae 8:
asetit kaikki hänen jalkojensa alle. Sillä, asettaessaan kaikki hänen valtansa alle, hän ei jättänyt mitään hänen allensa alistamatta. Mutta nyt emme vielä näe kaikkea hänen valtansa alle asetetuksi.


Tässä viitataan perkeleen vallan kukistamiseen ja ihmisten voittamisesta Jeesukselle Kristukselle, Jumalan valtakuntaan, pois kapinasta (Hebr 1:13, 1 Kor 15:24-28, Ef 1:10 ja Ilm 20).

Jos enkeleille oli annettu tietyt tehtävät ja valtuutus niiden tekemiseen eli toimintakenttä... voit arvata, että niin Jeesuksellekin oli. Jeesuksen toiminta-alue oli huomattavasti laajempi. Enkeleillä oli kuolematon ruumis, heitä ei voitu naulata ristiin, joten Jumala antoi ainokaisen poikansa, Jeesuksen Kristuksen, joka oli Hänen kaikkein kallempansa ja kaikkein parhaimpansa. Paras lahja, jonka ihminen vain voi saada Jumalalta.

Kristuksen sovitustyö, iankaikkinen elämä, lahjana Jumalalta.
Mitä se tarkoittaa?

Se tarkoittaa sitä, että vaikka emme nyt näe, luonnollisilla silmillämme, kaiken vallan olevan Jumalalla, Valta kuitenkin on Jumalalla. Jos Jeesukselle annettiin kaikki valta, niin silloin ei mikään elämän olosuhde, tilanne, tunne, ympäristö tai muu vastaava ole olematta alistettu Jeesuksen vallan alle.

Mitä meidän tulee oivaltaa?


Se, että Jeesus vapautti sinut ja minut, meidät, teidät ja heidät kaikesta vaivasta, ahdistuksesta, olosuhteesta, tunteesta, surusta, kivusta, hylkäämisestä. Hän vapautti meidät sielun kahleista: järjen, tahdon ja tunteiden esteistä, jotka estää meitä elämästä täysipainoista elämää Kristuksessa olosuhteista huolimatta.

Siispä rukoilen...

Herra anna meille näkevät silmät ja kuulevat korvat, jotta oppisimme ymmärtämään ja näkemään, miten suuria salaisuuksia meille on kätketty Kristuksessa. Miten suurella rakkaudella Herra on meitä rakastanut, että antoi kaikkein kalleimpansa ja rakkaimpansa, jotta voisimme päästä takaisin Jumalan, Isän yhteyteen.

Jeesus on tie, jota käydä Jumalan luo. Totuus, joka tekee meidaät vapaaksi petoksesta ja valheesta. Ja Elämä, joka maistuu elämältä ja joka jalostettuna, sanasta vaarin ottaneena, Pyhän Hengen läheisyydessä, Jumalan mielenmukaisilla valinnoilla sekä lihalle (lue: itselle) kuolemisen kautta, johtaa meidät iankaikkiseen läheisyyteen ja elämään Jumalan, Kaikkivaltiaan Isän kanssa, jo nyt, tässä ajassa.

Jeesuksen nimessä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti