maanantai 12. lokakuuta 2009

11.10.2009


Ihana viikonloppu!

Juoksimme perjantaina Hulluilla Päivillä ja etsimme uutta tietokonetta. Menimme ensin Aleksille ja totesimme, että koneet olivat loppuneet jo aamupäivällä. Avulias, meitä palvellut myyjä soitti Jumboon ja ilmoitti, että Jumbossa ko. koneita vielä olisi.

Kiersimme ensin ostamassa Casan tupla-lakanasetin Antamolaan ja täydensin myös HeavenlyNailsin meikkivarastoja. Vietävää mökille oli aika paljon, mutta tuotavaa sieltä kaatopaikalle oli muuten paljon enemmän.

Aleksilta ajoimme vielä Jumboon hakemaan konetta. Olin tosi tyytyväinen hankintaan. Nyt opettelen sitä käyttämään ja tämä vanhempi jää sitten kirjanpidollisille ym. vastaaville asioille ja uudella koneella käsittelen musiikin ja kuvat.

Kävimme lauantaina moikkaamassa äitiä sairaalassa ja sen jälkeen lähdimme ajamaan mökille.

Saimme nauttia koko viikonlopun ihanasta säästä. Kävimme rannalla, jossa Ari tyhjensi veneen ja minä otin valokuvia. Sitten samoilimme metsässä ja löysimme suppilovahveroita. Jätimme ne poimimatta, koska meillä ei ollut koria mukana.

Teimme ihanaa ruokaa ja kävimme saunassa. Lämpötila ulkona laski nollaan, mutta mökissä oli ihanan lämmintä, poltimme takkaa ja nautimme sen lämmöstä.

Tänään sunnuntaina lähdimme aamiaisen jälkeen uudelleen rantaan. Palasimme mökille hakemaan sienivehkeet ja lähdimme hakemaan suppilovahveroita. Keräsimme niitä useita litroja. Tarkoituksenamme on kuivata niistä osa ja osasta ajattelin tehdä piirakkaa ja osan säilöä.

Säilöminen on kokonaan uusi maailma. En ole koskaan säilönyt mitään, koska äiti ja isä ovat aina laittaneet minulle kaikki valmiiksi, mehuista hilloihin.

Nyt olenkin tilanteessa, jossa joudun opettelemaan uusia asioita säilömisestä ja mehun tekemisestä. Pääsen myös ensi syksynä marjametsään, koska marjat täytyy nyt sitten kerätä itse (aikaisemmin ne on siis tullut pakastevalmiina pakastettavaksi).
Tämä taitaa olla aihealue, jota tulee vaalia.... opetella itse ja opettaa myöhemmin eteenpäin.

Sienimetsän jälkeen istuin terassille lukemaan sisustuslehteä. Sanoin Arille, että tuntuu tosi ihanalta olla vaan ja lukea lehteä. Tässä ollaan kuitenkin menty sellaista haipakkaa, että näköä haittaa :) Monenlaista on tapahtunut ja sattunut, surua, iloa, murhetta, naurua... kaikkea niitä yhdessä, mutta päällimmäisenä on kuitenkin ollut haikeus...

Palattuamme kotiin tunsin itseni todella rentoutuneeksi ja levänneeksi.

Huomenna taas alkaa työt ja paluu arkeen. Yritän nyt säännöllisesti pitää joka toisen viikonlopun vapaana ja joka toisen lauantain tehdä töitä. Se on varmasti hyvä tempo. Vapaaviikonloppuina suunnataan luonnon keskelle, rauhaan... Kuuntelemaan, katselemaan ja rentoutumaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti