lauantai 20. syyskuuta 2008

20.09.2008

Terveisiä toipilaalta...

Keskiviikko-torstai välisenä yönä mieheni vei minut Malmin sairaalaan, koska hengitykseni ei tahtonut millään kulkea ja tuntui, että tukehdun juuri siihen paikkaan.

Lähdimme klo 2 yöllä kohti Malmin sairaalaa. Otin mukaan kaikki keuhkokuumeeseen liittyvät paperit. Päivystyksessä minut vietiin heti huoneeseen ja otettiin verikokeet. Sen jälkeen minut vietiin keuhkoröntgeniin ja otettiin uudet verikokeet.
Palattuamme takaisin päivystyksen toimenpidehuoneeseen, asetettiin minulle tippa ja sain antibioottia suoraan suoneen ja maski naamalle, johon pantiin jotakin hengitystä helpottavaa lääkettä.

Maskin kautta tullut lääke auttoi välittömästi, vaikka muutoin olikin epämiellyttävä. Sain hengitettyä syviä hengityksiä ja veren happipitoisuus parani huomattavasti.
Tippaa ei meinattu millään saada paikoilleen, koska suonet olivat huonot. Kysyin hoitajalta, että voinko rukoilla. Hän sanoi, että antaa palaa vaan. Aloin kiittää Jeesusta siitä, että Hän on antanut hoitajalleni taitavat kädet ja suoni löytyy Jeesuksen nimessä. Saman tien suoni löytyi ja tippa saatiin paikalleen.

Minua vapisutti valtavasti enkä pystynyt yskimään, koska oikeassa kyljessäni oli viiltävä kipu. Todettiin, että kylkiluu tai luita on murtunut yskän tähden. Hengityksen helpotuttua sain nukuttua. Nukuin ehkä pari tuntia kun huoneeseen tuotiin uusi potilas, jolla oli rintakipuja. Rukoilin hiljaa miehen puolesta. Sen jälkeen nukahdin uudelleen.

Aamulla tuli tuloksia. Veriarvot näyttivät hyvältä ja hengityskin oli helpottunut. Lääkäri määräsi limaa irroittavaa yskänlääkettä sekä voimakkaita kipulääkkeitä, koska murtuneet kylkiluut ja sitkeä yskä on huono yhdistelmä.

Jouduin peruuttamaan/siirtämään Leivonmäen kokouksen, koska en pysty kunnolla puhumaan. Puhe on katkonaista yskän tähden. Ja toiseksi nyt kun näitä kipulääkkeitä on ottanut, niin ne nukuttavat aivan älyttömästi. Eli suurimman osan ajasta vietän sängyssä.

Toivon, että rukoilisit kylkiluitteni pikaista paranemista/luutumista, jotta yskää voi sitten parannella. Koska kun yskin, kyljessä oleva kipu on jotain niin infernaalista että silmissä näkyy tähtiä.

Mutta eteenpäin mennään eikä anneta olosuhteiden vaivata. Tämä on kokemus muiden kokemusten joukossa, vaikka ei niin mukava, mutta uskon, että tämänkin kautta voi oppia jotakin. Ainakin sen, että itseään pitää rakastaa niin paljon, että antaa aikaa toipumiselle!

Ihanaa viikonloppua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti