keskiviikko 6. toukokuuta 2009

06.05.2009

Kuuman Kisumun uutiset

Pidimme Key to Life kirkossa kaksipaivaisen pastoreiden seminaarin 4-5.5.09.

Ensimmaisena paivana opetin Jumalan arkista eli Jumalan lasnaolosta...
Tein kysymyksia ryhmatoita varten ja ohjasin tulkkini kanssa pastorit 4-5 hengen ryhmiin.

Ideana oli, etta he keskustelevat, tunnustavat toisilleen synnit, antavat synninpaaston seka palvelevat toinen toisiaan. Samalla seurasin ryhmien tyoskentelya.

Seminaari kesti aamusta myohaan iltapaivaan. Kenellakaan ei ollut kiire pois, koska Jumalan lasnaolo oli valtava. Saimme suoran palautteen, ettei heilla koskaan ole ollut yhta avointa ja syvaa keskustelua. Osa ei ollut lainkaan kokenut aikaisemmin tallaista tapaa tyoskennella ja auttaa toisiaan. Paivan aikana tapahtui useita vapautumisia ja yksi valtava manifestaatio ja sen jalkeen taydellinen vapautuminen eraan pastorin kohdalla.

Toisena paivana opetin ilmestyksen kolmesta tasosta seka salaisesta piilopaikasta.
Lopuksi kuuntelimme suomalaista ylistysta iPodista: Pyha Herra Sebaot, joka johdatti meidat syvaan palvontaan.

Pastorit pyysivat meita tulemaan takaisin viela ennen vuodenvaihdetta, mutta en luvannut viela mitaan. He myos pyysivat, etta seuraavalla kerralla seminaarin pituus olisi viikko. Pyysivat viela rukoilemaan, josko olisimme halukkaita perustaa raamattukoulun, jonka paaopetus olisi nimenomaan Jumalan lasnaolosta ja siina olemisesta. Pyhan Hengen Raamattukoulu.

Illalla olin niin vasynyt, etta menin nukkumaan valittomasti palattuamme hotelliin eli klo 20 illalla.

Tanaan 6.5 kiersimme paikallisia nahtavyyksia. Kavimme Victoria-jarvella seka kansallismuseossa. Oppaamme oli yksi Pastori Geoffreyn assosieeteista. Han kuuluu Luo-heimoon, josta oli kansallismuseossa mielenkiintoinen kyla ja seinapiirrokset. Andrew kertoi, mita traditioita heidan heimollaan on ja saimme ihanasti kuvattua kaiken videokameralla. Tasta tulemme varmasti nayttamaan kuvaa palattuamme.

Saimme kiertelyn jalkeen tunnin lepoaikaa ja sen jalkeen lahdimme kadulle katulasten pariin. Kavimme ostamassa 20 pakettia leipaa ja 50 pillilla juotavaa maitopurkkia.
Sain julistaa surkeassa kunnossa oleville, liiman haisteluun addiktoituneille pojille evankeliumia. Tama resuinen ja nalkainen joukko oli janoinen myos evankeliumille.

Kun olin julistanut annoimme mahdollisuuden kysymyksille... ja eras pojista nousi ylos ja kysyi:"olen lukenut raamattua, mutta minulle on jaanyt epaselvksi, mika on paasia". Sain jatkaa julistamista Jumalan rakkaudesta meita ihmisia kohtaan kun antoi ainoan poikansa ristin kuolemaan puolestamme. Kun kysyimme kuka haluaa oppia tuntemaan Jeesuksen ja ottaa Hanet sydameensa asumaan, koko 50 henkinen poikajoukko nosti katensa ylos ja rukoili syntisen rukouksen.

Heista moni sairasti ja heita oli pahoinpidelty. Useilla oli jalat turvonneet (kenellakaan ei ollut kenkia, joillakin vanhemmilla oli lipsukkaat) ja haavoilla, tikkeja paassa, mustelmia, turvonneet ja hakatut kasvot. Sydameni murtui. Saimme rukoilla sairaiden puolesta.

Pojat yksitellen tulivat kadesta kiittamaan meita ja pyysivat meita tulemaan pian takaisin. Nama poikajengit ovat hyvin vaarallisia ja ihmiset pelkaavat heita. Tapasimme myohemmin kauppareissullamme poikia. He huutelivat peraamme Tina ja Ari hello!!! Joten me ainakin saamme kavella kaduilla turvassa kun pahamaineisimmat jengit tuntevat meidat heidan hyvantekijoinaan.

Muistutin viela poikia, etta kayttaytyvat kunnolla ja pysyttelevat erossa hankaluuksista! Yes, mam... oli vastauksena. Toivottavasti heidan lupauksensa pitaa.

Huomenna menemme kiertamaan paikallisten koyhien koteja ja palvelemme heita siella ja illalla vierailemme paikallisessa sairaalassa... Uutisia taas lisaa kun seuraavan kerran koneelle paasen.

Jeesuksen nimessa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti