maanantai 20. huhtikuuta 2009

20.04.2009

Hyvää iltaa ja huomenta....

Kävimme tänään, Arin kanssa, lääkärissä hakemassa tarvittavat rokotukset sekä lääkekuurit Kenian lähetysmatkaa varten.

Olimme ihan kauhistuneita, kuinka lääkäri, rokotteet, malaria- ja vatsa(=ripuli)lääkkeet ja särkylääkkeet sekä desifiointiaineet tekivät yhteensä lähes 600 euroa.

Emme olleet ollenkaan varautuneet näin suureen summaan. Mutta toisaalta.... Nyt on suojaa 10:ksi vuodeksi. Ainoastaan aivokalvontulehdukseen saatu rokote on voimassa, muista poiketen vain 5 vuotta. B-hepatiittirokotus, joka (minulle) tullaan pistämään vasta Kenian matkan jälkeen, yhdistettynä A-hepatiittirokotukseen, antaa suojan loppuelämäksi. Keniaan ja Tansaniaan ei pääse ilman keltakuumerokotusta, joka on Malarian jälkeen toiseksi tappavin tauti Afrikassa. Siihen vaaditaan erillinen todistus (sama pätee Tansaniaan. Rokotustodistus tsekataan rajalla).

No onhan se totta, että viisautta on, silloin kun menee kaikkein köyhimmille alueille sekä sairaiden keskuuteen (sairaalavierailut), rokotuttaa itsensä. Ei ole hauskaa, jos vihollinen pääsee iskemään "vyön alle" juuri silloin kun sinun pitäisi olla terävimmilläsi...

Ari sai tänään kolme rokotusta (piikkiä) ja minä vain yhden... mutta matkamme jälkeen minun pitää mennä rokotuttamaan itseni vielä hepatiitti B:tä vastaan (kaksi kertaa), koska koskaan ei tiedetä, mihin tai millaisiin tilanteisiin joudumme orpokodeissa ja sairaaloissa.

Olen ihan innoissani matkasta! Odotan Herran tekevän suuria, ihmeellisiä tekoja!

Tuntuu siltä, että nälkä kasvaa syödessä... Eli odotan Isän tekevän yhä vain suurempia tekoja. Halvaantuneiden raajojen ennalleen asettaminen ei ole vielä kaikki! Tiedän, että kuolleita tulee heräämään, herää ja herätetään.

Tällainen Jumalallinen, yliluonnollinen toiminta, ei tule rajoittumaan enää pelkästään Afrikkaan, vaan se tulee leviämään yli maan piirin, kaikkialle.

Raamatussa sanotaan: Ensimmäiset tulevat viimeiseksi (Matt. 20:16 Näin viimeiset tulevat ensimmäisiksi ja ensimmäiset viimeisiksi.").

Tämä ei kuvasta pelkästään ihmetekoja vaan se kuvastaa apostolista palvelutyötä. Apostolien aika oli juuri Jeesuksen kuoleman ja ylösnousemuksen jälkeen. Ja se tulee olemaan myös viimeinen, juuri ennen Jeesuksen toista tulemista.

Apostolien aikaan tapahtui yliluonnollisia asioita ja niistä raamattu meille kertoo. Nyt olemme astuneet jo apostoliseen aikaan. Ihmeet ja merkit ovat ilmestyneet nähtäviksi ympäri maailmaa.

Jumala on kaikkialla läsnäoleva Jumala, joten näitä tunnustekoja näemme ja tulemme näkemään, enenevässä määrin, ympäri maailmaa, yli maanosien rajojen, yli maan rajojen, yli kirkkokuntien. Koska nyt, aina ja iankaikkisesti vaikuttaa sama Jeesus, joka kuoli, haudattiin ja ylösnousi Vapahtajanamme ja jokainen, joka Häneen, Jeesukseen uskoo, ei ikinä huku (Joh 3:16) vaan hänellä tulee olemaan iankaikkinen elämä (tässä ei muuten eritellä kirkkokuntia, kuppikuntia tai muitakaan "kuntia").

Tätä me odotamme, ja tätä me rukoilemme! Tapahtukoon Sinun tahtosi myös täällä maan päällä (Aasia, Afrikka, Pohjois-Amerikka, Etelä-Amerikka, Eurooppa, Australia) niinkuin taivaassa!

Jeesuksen nimessä...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti