sunnuntai 19. huhtikuuta 2009

18-19.04.2009

Kiitos Jumalalle Hänen hyvyydestään!

Herra tekee ihmeellisiä asioita! Saan jatkuvasti ihmetellä sitä, mitä Herra tekee.

Juuri uutiskirjeen julkaisemisen jälkeen sain viestin eräältä pastorilta. Hän kertoi välittäneensä tietoni eräälle ystävälleen Keniaan, joka toimii siellä pastorina. Tämä pastori lähetti kutsun puhumaan seurakuntaansa, joten yritämme järjestää Kisumun-matkamme yhteyteen myös visiitin Nairobin pohjoispuolelle, vierailemaan heidän seurakuntaansa.

Rukoilin joitakin päiviä sitten, että Herra, sä näet, miten meidän on vaikeaa saada kasaan matkarahoja ja varoja myös videokameran hankintaan. Herra, nää matkat on Sinun matkojasi, eikä meidän lomamatkoja, Herra, auta meitä....!

Saimme pari päivää sitten soiton, jossa eräs veli halusi lahjoittaa meille kameran, jonka käyn noutamassa tulevana maanantaina. Se on suuri kiitosaihe, koska matkarahojen kokoon kerääminen on tuottanut todellakin vaikeuksia ja niiden lisäksi videokameran hommaaminen olisi tehnyt valtavan loven budjettiimme.

Vaikeudet matkarahojen kokoon saamiseksi ovat johtuneet mm. siitä, että minulta on lähtenyt asiakkaita pois, koska en halua tehdä pimeää työtä. Aikaisemmissa blogeissa kirjoitin juuri ko. aiheesta, koska minun on ollut todella vaikea ymmärtää, miksi ihmiset haluavat maksaa pimeästi tai edes suostuvat pimeisiin töihin.

25 vuotta liike-elämässä ja vieraan palveluksessa, jolloin verot, tellit ja lellit on maksettu työnantajan toimesta automaattisesti.... Raamatun opettajana olen erityisen perillä siitä, mitä Sana sanoo Jumalan mielenmukaisesta taloudenhoidosta. Joten minulle on luonnollista, että verot ja yel:lit maksetaan normaalisti... Vero sille, kenelle se kuuluu....

On asiakkaita, jotka suoraan ovat ehdottaneet pimeää työtä, mihin en ole suostunut, joten he ovat "pudonneet" pois, koska aina on joku, joka suostuu tekemään pimeänä eli siis halvemmalla.

Toisaalta minua harmittaa oma pehmeä sydämeni. Olen antanut myymiini ja laskuttamiini tuotteisiin/palveluihin maksuaikaa ja todennut, harmikseni, että joku (nyt puhun erityisesti kristityille myöntämistä eräpäivän siirroista) voi laittaa rahansa, useita satoja euroja, toissijaisiin asioihin ja siirtää laskujen eräpäiviä tai jättää jopa laskunsa maksamatta, koska on halunnut kuluttaa rahansa itseensä, omiin "herkutteluihinsa". Ja me kärvistelemme sen tähden, ettei rahat kotiudu ajoissa, jotta saisimme maksettua lähetysmatkamme lentoliput ja majoituksen tai muita hengelliseen työhön liittyviä kuluja.

Olen miettinyt, että uskoa todellakin koetellaan. Vaikka olosuhteet näyttäisivät miltä tahansa, niin Jumalan kutsu elämässämme on, ja se toteutuu, Jeesuksen nimessä.

Jo niin monesti olemme saaneet kokea Jumalan ihmeellistä, yliluonnollista huolenpitoa asioissamme, että suorastaan mykistyy Jumalan kaikkivaltiuden edessä. Hän on voimallinen!

Varat tulevat tavalla tai toisella ajoissa, niin, ettei Jeesuksen nimi "pilaannu" ikäänkuin meidän kristittyjen kyseenalaisten tekojen tai tekemättä jättämisien tähden.

Tällaisista asioista puhuminen saa minut kuulostamaan ikävältä ihmiseltä.
Mutta Jeesuksen nimessä haluan olla ikävä ihminen, koska tiedän, että Jumala on järjestyksen Jumala ja Hän haluaa, että me toimimme moraalisesti ja eettisesti oikealla tavalla, jotta meidän tekemisemme kestää taivaallisen tarkastelun.

Meidän ei tule painaa päätä alas häpeästä vaan perkeleen. Meidän tulee oppia vastustamaan perkelettä (omia himojamme, omia toisisjaisia tarpeitamme jne). Meidän tulisi aina muistaa, että Herran on kaikki, mitä meillä on... Me vain hallitsemme Hänen antamiaan leivisköitä.

Jos minä mokaan/valitsen väärin, joku toinen voi joutua kärsimään minun itsekkäiden valintojen tähden. Jos taas toimin oikein, en pelkästään minä saa siitä siunausta, vaan myös ne, jotka valintani vaikutuspiirissä ovat.

Nyt kysynkin sinulta...
Oletko sinä huolehtinut siitä, että olet toiminut oikein Isän edessä?
Pitänyt eräpäivät? Maksanut laskut ajallaan?
Huolehtinut siitä, että pidät ja täytät antamasi lupaukset?
Et ota turhaa velkaa/lykkää maksuja, koska on niin paljon muuta, mihin rahasi laitat?
Perusta elämääsi tulevaisuuden oletuksiin: "sitten kun saan... sitten kun tulee..."

Herra haluaa, että me olemme hyviä huoneenhaltijoita, uskollisia siinä, mitä meille on annettu. Panemme leiviskät poikimaan, jotta saataisiin maksimaalinen taivallinen tulos: pelastumisissa, parantumisissa ja vapautumisissa. Meidän elmämämme ei tule perustua arkipäivän sujumiseen, ylistystapahtumissa ylistämisen ylistämiseen vaan siihen, että mahdollistamme ja toteutamme evankeliumin eteenpäin menemisen.

Jeesuksen nimessä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti