sunnuntai 11. tammikuuta 2009

11.01.2009

Heipä hei lukija…

Luinpa tässä eräänä päivänä Salomonista.
Salomonin elämä on hyvä esimerkki siitä, miten hoidetaan liike-elämän asioita hyvin.
Daavid suunnitteleman temppelin rakensi Salomon, Daavidin poika. Salomon oli toteuttaja.

Se, mitä oivalsin lukiessani Salomonista..... Mielenkiintoista oli Salomonin politikointi. Ymmärsin, että politikoinnin tarkoitus oli vahvistaa hänen oman valtakuntansa menestystä ja sen vuoksi Salomon otti lähimaiden hallitsijoiden tyttäriä vaimoikseen, vaikka se oli nimenomaan kiellettyä. Nämä vaimot toivat mukanaan epäjumalanpalveluksen ”vieraan uskonnon”, joka vei Salomon lopulta tuhoon. Epäjumalanpalvelus, tottelemattomuus. Tottelemattomuuden sanotaan olevan taikuuden synti.

Mitä taikuus on? Se on epäjumalanpalvelusta, joka on haureutta ja vie poispäin Jumalasta. Haureuden henki aiheuttaa ihmisten elämässä monenlaista ongelmaa: uskottomuutta, välinpitämättömyyttä, tunteiden liiallista korostumista ja itsekontrollin puutetta, tässä nyt muutamia mainitakseni.

Montako kertaa sinä olet tehnyt asioita tai solminut ihmissuhteita politiikan vuoksi? Motiivina vahvistaa omaa elintilaasi, elintasoasi, vaikutusmahdollisuuksiasi?

Meidän tulee kristittyinä olla tarkkoja siitä, kenen kanssa ryhdymme suhteeseen, oli kyseessä sitten avioliitto, liiketoiminta, seurakuntatoiminta, ettemme kantaisi tai ryhdy kantamaan vierasta iestä. Vieraan ikeen kantaminen tarkoittaa osallisuutta toinen toisensa kuormaan, tekoihin, syntiin, vääriin valintoihin, kompromissiin jne...

Kuinka moni meistä aloittaa Herrassa, mutta liukuu väärien asioiden, tilanteiden, valintojen tai ihmissuhteiden kautta kompromissiin ja siitä eteenpäin ainakin osittaiseen luopumuksen tilaan, pahimmassa tapauksessa jopa luopumukseen?
Kun kompromissin tähden voitelu (Herran läsnäolo sinussa) vähenee, astuu tilalle politikointi eli oman valtakunnan rakentaminen Jumalan valtakunnan rakentamisen sijaan.

Jumala tahtoo totuutta salatuimpaan saakka. Hän näkee meidät kokoajan, jatkuvasti, silloinkin kun me emme Häntä huomaa tai olemme ”piilossa” Häneltä. Meidän tehtävämme on huolehtia omasta osuudestamme, siitä, että se, mitä teemme, teemme sen yksin Jumalalle ja Hänen kunniakseen, tutkin tarkasti omat motiivimme, vaikuttimemme päätöksiemme ja sitoutumisiemme takana.

Jeesuksen nimessä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti