torstai 6. maaliskuuta 2008

06.03.2008

Jaak 3:1-2 Veljeni, älkööt aivan monet teistä pyrkikö opettajiksi, sillä te tiedätte, että me saamme sitä kovemman tuomion. 2 Sillä monessa kohden me kaikki hairahdumme. Jos joku ei hairahdu puheessa, niin hän on täydellinen mies ja kykenee hillitsemään myös koko ruumiinsa.

Pyrkikö opettajiksi…
On varmasti paljon niitä, jotka haluaisivat olla Jumalan asioiden opettajia, mutta kuten huomaamme raamattu kehottaa meitä miettimään, kannattaako siihen pyrkimällä pyrkiä.

Koska, meillä siis tulisi olla jo tiedossa, että Jumalan asioiden opettajalta Herra edellyttää tiettyjä ominaisuuksia. Yksi näistä ominaisuuksista on kielen puhe.

Kun tarkastelin alkukieltä, huomasin, että jakeessa yksi puhutaan tuomiosta. Kreikan kieli käyttää sanaa kree’-mah, jonka yksi merkitys on väärä arvostelu., päätös arvostella tai arvostelu (olkoon se joko armoton, rankka, kova, ankara tai lauhkea, hellä, lempeä), jonka joku lausuu toisen syyksi tai viaksi.

Jos Jumalan asioiden opettaja ei huolehdi puheensa tarkkuudesta tai peräti antautuu valheen puhumiseen tai panetteluun lähimmäisestään, olkoon tämä lähimmäinen aviopuoliso, ystävä, uskonveli tai -sisar, Herra ei katso sitä hyvällä ja saamme sitä kovemman tuomion.

Näin sanoo raamattu, joka on Jumalan sanaa.
Joh 1:1 Alussa oli Sana, ja Sana oli Jumalan tykönä, ja Sana oli Jumala. Sana on Jumala, kolmiyhteinen Jumala: Isä-Jumala, Poika-Jeesus ja Pyhä Henki.

He ovat sitä mieltä, mistä Jaakobin kolmannen luvun ensimmäinen ja toinen jae puhuu. Tämä tuomio, josta jakeessa yksi puhutaan. Se saattaa viipyä ja saattaa johtaa kiusaukseen jatkaa synnin tekemistä esim. juuri puheen alueella, mutta mitä sitten, jos tuomio tuleekin kuten Ananiakselle ja Safiralle, julkisesti?

Uskon, että Herra puhuu ensin useita kertoja parannuksen teosta jokaisen omassa rukouskammiossa, sitten jonkin tai joidenkin palvelijoittensa/palvelijattariensa kautta, mutta jos ei tee parannusta, joutuu parannuksen tekemään julkisesti.

Rukoukseni on: ”Muuta minua Jumala, tunne sydämeni, tunne ajatukseni. Jos tieni on vaivaan vievä, näytä minulle oikea suunta. Muuta minua Herra, jotta muuttuisin Kristuksen kuvan kaltaiseksi, että olisin täynnä armoa ja laupeutta”.

Tämä on rukoukseni myös sinun ja sinun perhekuntasi puolesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti