sunnuntai 18. huhtikuuta 2010

Tuhkaa Taivaalta...

Heipä hei lukija...

Viimeisten päivien aikana on puhelimeeni tullut kierto-/ketjukirjeitä, tekstiviestejä tuhkasta ja Jumalan tuomiosta...

Tuhkasta puhutaan...

Joona 3:1 Joonalle tuli toistamiseen tämä Herran sana: 2 "Nouse ja mene Niiniveen, siihen suureen kaupunkiin, ja saarnaa sille se saarna, minkä minä sinulle puhun". 3 Niin Joona nousi ja meni Niiniveen Herran sanan mukaan. Ja Niinive oli suuri kaupunki Jumalan edessä: kolme päivänmatkaa. 4 Ja Joona käveli kaupungissa aluksi yhden päivänmatkan ja saarnasi sanoen: "Vielä neljäkymmentä päivää, ja Niinive hävitetään". 5 Niin Niiniven miehet uskoivat Jumalaan, kuuluttivat paaston ja pukeutuivat säkkeihin, niin suuret kuin pienet. 6 Ja kun tieto tästä tuli Niiniven kuninkaalle, nousi hän valtaistuimeltaan, riisui yltään vaippansa, verhoutui säkkiin ja istui tuhkaan. 7 Ja hän huudatti Niinivessä: "Kuninkaan ja hänen ylimystensä määräys kuuluu: Älkööt ihmiset, älköötkä eläimet-raavaat ja lampaat- maistako mitään, käykö laitumella tai vettä juoko. 8 Verhoutukoot ihmiset ja eläimet säkkeihin, huutakoot väkevästi Jumalaa ja kääntykööt itsekukin pois pahalta tieltänsä sekä väkivallasta, mikä heidän käsiänsä tahraa. 9 Ehkäpä Jumala jälleen katuu ja kääntyy vihansa hehkusta, niin ettemme huku." 10 Kun Jumala näki heidän tekonsa, että he kääntyivät pois pahalta tieltänsä, niin Jumala katui sitä pahaa, minkä hän oli sanonut tekevänsä heille, eikä tehnyt sitä.

Heidän piti pukeutua säkkipukuun ja kuuluttaa paasto. Päämies itse istuutui säkkipuvussaan tuhkaan ja huudatti ko. kaupungissa määräyksen, etteivät eläimetkään saa maistaa ruokaa tai juomaa, vaan kaikkien tulisi verhoutua säkkiin ja tehdä parannusta eli panna pois kaikki ne asiat, jotka heidän kätensä likaa. Ja sitten sanotaan.... ehkäpä Jumala katuu... ja lopulta pelasti heidät.

Jumala antoi meille Jeesuksen, kaikkein parhaimpansa ja arvokkaimpansa, joka antoi elämänsä kaikkien syntiemme edestä ja kuolemallaan meidät puhdisti ja ylösnousemuksellaan meidät myös vapautti...

Jes 40:28 ja 31 Etkö tiedä, etkö ole kuullut: Herra on iankaikkinen Jumala, joka on luonut maan ääret? Ei hän väsy eikä näänny, hänen ymmärryksensä on tutkimaton. 31 mutta ne, jotka Herraa odottavat, saavat uuden voiman, he kohottavat siipensä kuin kotkat. He juoksevat eivätkä näänny, he vaeltavat eivätkä väsy.

Joskus kun näitä parannukseen kehottavia, peräti uhkaaviakin profetioita tulee, se panee miettimään Jumalan roolia, Jumalaa... Herra ilman muuta haluaa ja odottaa, että teemme parannusta ja käännymme synneistämme. Monia asioita tapahtuu, jotta sieluja pelastuisi ja Jumala puhuu meille monien asioiden ja tapahtumien kautta, jotka on jo löydettävissä raamatusta.

Näky hukkuvista sieluista...

Vuosia vuosia sitten, seurakuntani 24/7 rukoushuoneessa, Herra näytti minulle, ikään kuin lähentyvästä karttakuvasta, meressä olevan pitkulaisen saaren ja siellä olevat sielut, jotka kohottivat kätensä, kauhuissaan huusivat ja itkivät Herran puoleen. Sanoin... Herra, näet nämä huutavat, hukkuvat sielut ja tämän kansan... Jollei ole ketään muuta, joka lähtisi, niin Isä, Sinä tiedät elämäntilanteeni ja olosuhteeni... Lähetä Minut! Sinä oot valmis ne muuttamaan, että pääsen lähtemään, näiden hukkuvien sielujen tähden.

Tuska näistä hukkuvista sieluista oli sanoinkuvaamaton, ja tuntui, että sydämeni halkeaa, suorastaan pakahtuu siitä! Olin valmis jättämään kaiken vain näiden hukkuvien sielujen tähden. Toki lapseni (jotka silloin olivat vielä melko pieniä) olisin ollut valmis ottamaan mukaan... tai ajattelin, että Herra järjestää myös heidän asiansa niin, että voisin tehdä työtä vaivatta lapsineni...

Vasta vuoden 2004 Tsunamin jälkeen tajusin, että saari, jonka näyssä näin oli Sumatra. Ja sielut, joiden puolesta jo vuosia aikaisemmin rukoilin, oli Sumantran hukkuvia sieluja.

Me emme koskaan tiedä, milloin on "aika"... lähdön aika.

Mitäs, jos kaikki tapahtuisi jo huomenna?

Oleko sinä lykännyt ajattelemista… iankaikkisuudesta? Ajatteletko, että ”uskonto” on mummojen tai luusereiden hommaa? Pelottaako sinua kuolema, Jeesus vai Jumala? Pelottaako sinua luonnon katastrofit, lento-onnettomuudet, sairaudet... Vai pelkäätkö kipua?

Usko ei koskaan ole uskontoa vaan se on elävä ja toimiva suhde Jeesuksen ja Pyhän Hengen kautta Jumalan kanssa. Uskonto ei voi pelastaa ketään, ainoastaan Jeesuksen Kristuksen kautta voi pelastua ja oppia tuntemaan Jumalaa ja Hänen tahtonsa, elää olla ja toimia sen mukaan.

Nämä asiat, joita nyt tapahtuu.... Ne ovat ihan raamatun mukaisia... Raamatussa kerrotaan nykyisistä tapahtumista, luonnonkatastrofeista.

Miksi siis pelkäät?

Pelko tulee pelkästään siitä, että elämäsi ei ole oikeassa suhteessa Jeesukseen, Vapahtajaamme, joka vapautti meidät synnin orjuudesta! Pelko on sidoksissa omaan mieleesi, moraaliisi, tunteisiisi - ymmärrykseesi... Ei siihen tosiasiaan, että Jumala on rakkaus... Raamatussa sanotaan, että täydellinen rakkaus karkottaa pelon!...

Tällä hetkellä sinulla on vain yksi vaihtoehto: sinun moraalisi/valtaväestön moraali sekä odotukset, jotka poikkeavat mahdollisesti valtaosasta. Mittarina on vain oma ymmärryksesi ja mielesi. Toiselle on sallittua varastaminen, toiselle valehtelu jollekin puolisonsa pettäminen… Teot siis oman moraalisi mukaan. Näin toimii se ihminen, joka ei tunne Jeesusta.

Mutta kun annat Jeesuksen tulla elämääsi, kaikki muuttuu.. Pelko poistuu ja sisäinen parantuminen voi alkaa, kun vain antaudut.

Rukoillaan:

Jeesus, Kristus, minä tunnustan, että olen syntinen, enkä voi itse itseäni pelastaa. Pyydän Sinua, Herra Jeesus antamaan minulle kaikki syntini anteeksi ja puhdistamaan minut verelläsi, kaikesta väärästä ja synnistä. Otan sinut vastaan Vapahtajanani ja elämäni Herrana. Kiitos siitä, että Sinäkin tahdot ottaa minut vastaan ja pelastaa sieluni ja elämäni. Amen!

Kosketa meitä Henki, kosketa Kirkkaus!

Jeesuksen Nimessä...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti