maanantai 8. helmikuuta 2010

Virta vie helposti


Virtauksia.... virtauksia... virtauksia

Olimme viime keskiviikkona rannalla ja kävimme meressä uimassa. Vaikka aallot eivät olleet korkeita, ne olivat voimakkaita.
Seisoin vedessä niin, että vesi ylettyi vyötärööni, aallon huipulla ollessa, ei varpaani koskettanut lainkaan maahan. Virtaus oli todella voimakas ja se vei mukanaan syvempiin vesiin.

Mietiskelin iltasella virtauksia... Mietin, miten virtaukset vaikuttavat elämäämme.

Maailmallinen virtaus... Elämme uskovan elämää, onnellisena, elämme lähellä Jumalaa... Jumalan lähellä eläminen on oikeanlaisten valintojen tekemistä, jotka kuljettavat sinua aina vain lähemmäksi Häntä. Ne ovat Jeesuksen valintoja. Sitten ote herpaantuu... ajattelet, no katson telkkarista Lostia (tai Kauniita ja rohkeita, Emmerdalea, urheilua)... seuraavankin kerran valitset katsoa ja sitäseuraavalla... Pian huomaatkin, kuinka TV:n katsominen, urheilun tai telkkarisarjan katsominen onkin syrjäyttänyt sinun aikaasi Jumalasuhteesi hoitamiselta.... Virta on vienyt sinua mukanaan...

Tämä oli esimerkki TV:stä, mutta TV:n paikalle voit laittaa minkä tahansa muun asian, jolle on, ajan myötä, tullut elämässäsi liian suuri sija, joka on syrjäyttänyt tilaa Herran kanssa vietetyltä ajalta.

Virtauksia....

Meillä on myös menellään erilaisia hengellisiä virtauksia seurakunnissa...

Jotkut keskittyvät sanaan, hyläten kokonaan ylistyksen, rukouksen ja palvonnan. Kolmesta jälkimmäisestä on tehty nopea alku ja loppurukous, pari virttä/haikeaa laulua/hymniä ja muutama "kiitos Jeesus", ylistetty Jeesus-sanonta, jotta tämä palvonta-osuus täyttyy. Näin tehdään, koska raamatussa sanotaan niin. Ja loput jäävät sitten ihmisen oman hengellisen elämän varaan, kotioloihin.

Jotkut seurakunnat keskittyvät ylistykseen... Ovat ylistäviä seurakuntia... Sinänsä ihana asia, mutta ylistys ei saa syrjäyttää raamatun opetusta. Ihminen ei opi Jumalasta, jollei hänellä ole halua oppia. Halu oppimiseen tulee kun sanaa julistetaan/raamattua opetetaan Hengen avaamana, ei IRT:stä tai jostakin hengellisestä kirjasta kopioituna. Profetaalinen sana, eli raamatunpaikka, joka avataan Pyhän Hengen toimesta, yliluonnollisella tavalla, saa ihmisten mielet, asenteen, elämän muuttumaan. Se saat jalat ja kädet kasvamaan, ruumiilliset vaivat poistumaan. Mutta se edellyttää julistajan elävän lähellä Jumalaa, Jumalan mielenmukaista elämää.

Sitten on seurakuntia, joissa vuosi toisensa jälkeen julistetaan samaa sanomaa, evankeliumia ilman Jumalan voiman osoitusta ja ollaan sitä mieltä, että Jumalan voimateot tapahtuivat julistuksen aikana, mutta ne eivät vaan näy missään.... tai ne tapahtuivat niin hienovaraisesti, ihmistä nolaamatta ja muita häiritsemättä, etteivät kukaan niitä huomanneet, eikä niistä todistettu. Kaikki menee samalla, entisellä painollaan... Onko tällaisessa seurakunnassa virtauksia? Ei koska sellainen seurakunta yrittää välttää kaikki virtaukset, sulkemalta niiltä oven. Sellaiset seurakunnat eivät pääse kasvamaan eikä kehittymään, koska he pelkäävät niin paljon saastuttavia virtauksia. Usein tällaiset seurakunnat makaavat "väljähtyneessä vedessä, joka ei kierrä eikä vaihdu".

Virtaukset voivat olla hyviä tai pahoja... riippuen siitä, miten me niissä pystymme olemaan, hallitusti antautumaan, heittäytymään, mutta ei ilman pelastusrengasta...

Kun seisoin meressä, sanoin miehelleni, etten halua mennä syvemmälle, koska, aallon tullessa, jalat ei ylety pohjaan. Ari on minua reilut 20cm pidempi ja hän sanoi, pidä minusta kiinni, niin mennään syvemmälle, sillä minun jalat ylettyvät pohjaan. Niin minä pidin Arin kaulasta kiinni ja hän minusta ja menimme syvemmälle. Sitten hän päästi ja sanoi, ylettääkö... ja välillä yletti ja välillä tarrasin mieheeni kiinni, kun ei ylettäneet.

Mieheni muistutti minua Jeesuksesta.... Kuinka uskallan mennä Jumalan virtauksiin mukaan yhdessä Hänen kanssaan...
Vaikka uusi minua pelottaisikin, mutta Hän on kokoajan saatavilla kun elän Häntä lähellä ja Hänen kanssaan. Saan pitää Hänestä kiinni, tarttua arkuudessa/pelossa Häneen.

Jumala on ihana! Hän puhuu aina tavalla tai toisella..... Haluatko sinä kuulla Herran, sinun Jumalasi äänen?

Jeesuksen nimessä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti