lauantai 30. tammikuuta 2010

Häämatkallakin Thaimaassa

Häämatkalla Thaimaassa - ja vähän muutakin...

Kun tätä tekstiä luet, olemme olleet pari päivää Thaimaassa.

Lähdimme häämatkalle 28.1 ja vietämme palmujen alla tovin. Lähtö oli melkoista sählinkiä kun vielä viime hetkillä piti kotona raivata olohuone tyhjäksi että remonttimiehet pääsevät kuivattamaan olohuoneessamme ollutta vesivauriota. Kerkesimme juuri hyvin koneeseen eli kun pääsimme turvatarkistuksesta läpi ja ostettua videokameraan filmiä, piti jo rientää portille.

Pitkä lento sujui mukavasti lastenfilmiä ja paria komediaa katsellen... Taisin olla erikoinen "näky" naurunpurskahduksineni (siis leffoja katsoessa).

Saavuttiin aamulla n. klo 8.00 Phuketin lentokentälle, josta jatkoimme matkaa bussilla Karon Beachille. Hotellimme on ns. "aikuiseen makuun" eli täällä ei ole lastenallasta ollenkaan, vaan siipi, jossa asumme on täysin vain aikuisille tarkoitettu.

Huoneemme on kaunis. Tässä on maaterassi, jolta pääsee suoraan uima-altaaseen. Hotelli on n. 800m päästä rannasta ja keskustasta, joten täällä ei ole mitään hälinää tai hulinaa, vaan täysin hiljaista ja rauhallista aamusta iltaan.

Ensimmäisenä päivänä nukuimme monen tunnin päikkärit ja kävimme illalla syömässä paikallista ruokaa.. Kanaa ja cashew-pähkinöitä sekä riisiä... Aivan ihania makuja. Nopeasti aterian jälkeen palasimme hotellille. En muista, milloin olisin ollut niin väsynyt, että oli vain pakko mennä nukkumaan, muuten olisin nukahtanut pystyyn.

Tänään aamun pulikoimme altaalla ja otimme aurinkoa terassilla. Sitten päätimme vuokrata taksin koko päiväksi. Pyysimme kuskia viemään meidät Patong Beachille. Sieltä suuntasimme illaksi viikonloppumarkkinoille. Aika paljon ihmisiä yhdessä paikassa samaan aikaan ja paljon feikkitavaraa (en ostanut). Kiersimme markkinat systemaattiesti joka käytävän ja kojun. Lopulta menimme ruokapuolelle, jossa näimme hyvin erikoisia paikallisia ruokia. Mietimme uskallammeko maistaa niitä, mutta minulta meni pupu pöksyyn... Näimme mm. kaikenlaisia palleroita, upporasvassa paistettua kanaa, kummalisen väristä, oranssia "sorsaa" ehkä ankkaa? Kanoja oli raakoina ja kypsinä sekä kokonaisina että paloina. Näimme myös sian kieltä, sorkkia ja kärsää... Ehkä vielä maistamme niitä - tai sitten emme.

Tulimme hotellille illansuussa ja lähdimme syömään. Tänään söimme friteerattua kanaa, salaattia ja riisiä. Pihvipaikan hinnoista meinasin lentää peffalleen... Hinta oli 19euroa... Sillä hinnalla saa pihvin Suomessakin.

Nämä olivat näitä maallisia kokemuksia.

Sitten hengellisiin...

Kun saavuimme Phuketin kentälle, Herra sanoi minulle: "Tina, tämä ei ole viimeinen matkasi tänne. Tulet Thaimaahan uudelleen". Kyyneleet nousivat silmiini ja kerroin Arille, mitä Herra sanoi. Jäin miettimään, miten Herra tulee avaamaan ovet tänne...

Tänään kun menimme Patong Beachille.... Aloin miettiä, että Herra on vienyt minut aina eri puolille maapalloa, ikäänkuin näyttääkseen minulle kättensä töitä. Mietin paikkoja, jossa olen jo käynyt, niiden maisemien vaihtelevuutta, ihmisten ja ilmaston erilaisuutta. Mietin ja vertailin niitä hiljaa mielessäni. Tajusin, että Herra tahtoo näyttää minulle jotakin kokonaisuudesta. Ei vaan siitä, mitä kaikkea kaunista Hän on tehnyt.. vaan jotakin vielä syvempää.

Aloin miettiä, että jokaisella maanosalla ja maalla on omat erityisjuttunsa, mitä Isä on näyttänyt... ja jokainen kansa, jonka olen kohdannut, on ollut erilainen ja eritavoin lähestyttävä...

Mutta Jumala on sama, samanlainen jokapaikassa. Evankeliumi on samanlainen kaikkialla. Jokainen, joka Jeesukseen uskoo ja Hänet suullansa tunnustaa Herrakseen pelastuu. Evankeliumissa on Jumalan Voima eli Taivasten Valtakunnan läsnäolo.

Olen nähnyt täällä paljon ihmisiä, joilla on epämuodostumia sekä henkisiä, että ruumiillisia ja uskon, että Herra tahtoo täällä näyttäytyä suuremmassa voimassa, mitä nyt on nähty.

Minä alan rukoilla tätä paikkaa Herralle, vallata alaa... Murtaa ilmapiiriä... Rukoilen myös, että Isä tuo oikeat ihmiset linkittämään minut tämän maan uskoviin, jotka paikallisesti voivat asioita hoitaa ja järjestää... Herra tulee tekemään Thaimaassa ja thaimaalaisten keskuudessa vielä suuria ihmeitä.

Siispä pyydänkin, että voisit olla rukouksin tukemassa Jumalan oikeaa aikataulua ja oikeita kohtaamisia...

Jeesuksen nimessä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti