sunnuntai 6. syyskuuta 2009

06.09.2009

Heipä hei lukija,

olimme perjantaina pakkaamassa isäni vaatteita äidin ja isän kodissa ja eilen lähdimme ajamaan Antamolaan ja siellä teimme saman.

Kun saavuimme Antamolaan, oli mökin pihalla peuroja. En koskaan ollut nähnyt peuroja luonnossa. Tietenkin ne juoksivat metsään kun auto kaartui pihaan. Harmi, ettei mukana ollut kameraa. Muutakin kuvattavaa olisi metsässä ollut vaikka kuinka paljon, koska puolukat olivat mättäillä kirkkaan punaisina ja niistä olisi saanut ihanat kuvat.

Asuttuamme mökkiin sisään, ensimmäisenä meitä odotti isän mökkitakki, joka oli asetettu normaalille paikalleen tuolin selkänojalle. Siinäkohtaa minulta tuli itku.

Tuntui jotenkin oudolle kaivaa kaapeista isän kaikki vaatteet ja kengät sekä hävittää ne. Mökkivaatteet olivat tosissaan mökkivaatteita, sellaisia, ettei niistä tarvinnut välittää jos vaikka pilkkoi puita tai maalasi seinää. Poltimme suurimman osan tynnyrissä.

Ari leikkasi nurmen ja haravoi, minä taas siivosin ja järkkäilin sisällä. Toimme kaikki liinavaatteet ja pyyhkeet pestäväksi ja laitettavaksi. Viikkasin äidin vaatteet kaappeihin, petasin sängyn, joka oli isän jäljiltä jäänyt auki. Isän piti lepuuttaa vähän väliä selkäänsä, koska syöpä oli tehnyt etäpesäkkeitä myös selkärankaan.

Nyt meillä ei ollut mahdollisuutta jäädä sinne pidemmäksi aikaa, jotta suursiivouksen olisi voinut tehdä, joten jätimme perusteellisen puhdistuksen myöhemmäksi.

Surutyön kannalta on tosi hyvä, että ryhdyin heti laittamaan tavaroita pois ja tavallaan päättämään tätä ajanjaksoa.

Tänään menemme jälleen katsomaan äitiä sairaalaan. Pyrimme käymään siellä joka ikinen päivä. Tänään poistan äidiltä vanhat kynsilakat ja laitan uudet. Nainen saa olla nainen, vaikka sairastaisikin. Vien myös leskeneläkepaperit äidille allekirjoitettavaksi.

En ollut ajatellutkaan, kuinka paljon näissä järjestelyissä on tekemistä, joten tässä oppii nyt paljon uutta.

Kiitän teitä kaikkia muistamisesta ja rukouksista. Niitä me todella tarvitsemme...

Jeesuksen nimessä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti