perjantai 14. toukokuuta 2010

Kaikkeinpyhimmässä

Heräsin Tepan kanssa aamulla jo 5.30... Aamulenkin jälkeen istahdin sohvalle aamiaiselle, Jumalan sanan ääreen... Kaikkeinpyhimpään...

Menossa on Hebrealaiskirjeen yhdeksäs luku.

Jäin aamulla miettimään jaetta 4

Kolmannen luvun lopusta näkee, että kyse on kaikkeinpyhimmästä.

Kaikkeinpyhimmässä oli kultainen suitsutusalttari ja liiton arkki, yltympäri kullalla päällystetty, jossa säilytettiin kultainen mannaa sisältävä astia ja Aaronin viherioinyt sauva ja liiton taulut.

Jäin miettimään näitä kaikkeinpyhimmän elementtejä, mitä ihmettä ne tarkoittavat.

Suitsutusalttari kuvastaa ylistystä, rukousta ja palvontaa
Liiton arkin merkitys on Jumalan antamat lupaukset
Kulta kuvaa kuninkaallisuutta ja kestävyyttä
Mannaa sisältävä astia on lupaus yltäkylläisyydestä, se on myös lupaus siitä, että Jeesuksessa Kristuksessa on kaikki tarpeemme täytetty.
Aaronin viheriöivä sauva kuvastaa Jumalan antamaa elämää kuolleelle
Liiton taulut eli kymmenen käskyä... Jeesus teki lain täydelliseksi.

Salaisessa piilopaikassa, Jumalan läsnäolossa, kaikkeinpyhimmässä, johon Jumala tahtoo meidän painautuvan... Jumalan läsnäolossa on aina ylistys, rukous ja palvonta, Jumalan lupauksista kiinnipitäminen, kuninkaallisuuden ymmärtäminen eli Jeesuksen korottaminen Jumalan poikana ja pääsynä kaikkein pyhimpään.

Rukouksessa, ylistyksessä ja palvonnassa on myös kestävyyttä, se ei ole mantra tai ritirampsu, joka hoetaan mekaanisesti tai ulkolukuna. Se ei ole hieno rukous, jossa on taidollisesti asetellut, ihmiskorvalle sovitetut, täydellisyyttä hipovat, hienosti hiotut sanat. Ylistys ei ole absoluuttisella sävelkorvalla täydellisesti vedetty biisi, ylistyslaulu tai hymni. Palvontaa voi olla myös ilman sanoja... palvontaa voi olla vaikka rummuttamalla, tanssimalla tai makaamalla hiljaa.

Jumalan läsnäolossa kaikki tarpeesi tyydytetään eli olet kyllästetty Jumalallisuudella... Olet yltäkylläinen elämässäsi, koska kaikki tarpeesi täytetään Kristuksessa.

Ne asiat, joita olet halunnut tai ylettömästi kinuat, täytetään Kristuksella ja ne menettävät elämässäsi merkitystään, koska Jumalan läsnäolon merkitys tulee suuremmaksi kuin omat tarpeesi tai olosuhteesi.

Aaronin viheriöivä sauva kertoo kuinka kuolleet saavat elämän. Kuinka elämässäsi kuolleessa tilassa olevat asiat alkavat, yksi toisensa jälkeen, muuttua eläviksi. Jumalan läsnäolo tekee sinussa muutosta... Pyhä Henki sinussa muuttaa sinua Kristuksen kuvan kaltaiseksi ja muutut Kirkkaudesta Kirkkauteen, koska itse Jumalan henki sinussa saa suuremman valla kuin oma itsesi, egosi, tarpeesi... Kuolleet kohdat sinussa alkavat elää... Suru muuttuu iloksi, menetys voitoksi, velat saamisiksi.

Liiton taulut, Jumalan käskyt ovat helppoja pitää. Älä tapa, älä tee huorin, älä pidä muita jumalia.
Muut jumalat elämässäsi väistyvät ja Jeesuksen Kristuksen kautta Jumalan tunteminen syvenee, koska kuolleet teot sinussa muuttuvat Pyhän Hengen kautta eläviksi teoiksi.

Tästä jakeesta voimme vetää johtopäätöksen, että pyhityselämä voittaa armossa elämisen.

Voimme elää elämäämme luottaen Jumalan armoon, mutta Kaikkeinpyhimpään lue: Jumalan läsnäoloon painautuminen on pyhityselmää parhaimmillaan, koska Jumalan läheisyydessä ei synti kestä. Siellä vääryys paljastuu, synti tulee esiin, oikeus elmässäsi tapahtuu.

Nämä on asioita, mitä ei kykene ihmisjärki ymmärtämään, ne pitää ymmärtää sydämellä. Vastaukset pitää etsiä itse ja yksin Herran kanssa.

Me voimme olla taidokkaita rukoilijoita, voimme olla kauniita ylistäjiä, voimme olla taitavia julistajia, mutta jos meiltä puuttu henkilökohtainen Jumalallisen läsnäolo olemme vain inhimillisesti taidokkaita, kauniita ja taitavia.... Jos meidän elmässämme on jatkuva suhde Kristukseen ja viipymistä kaikkeinpyhimmässä, on meillä paljon enemmän kuin inhimilliset taidot. Silloin elmässämme on Jumalallinen perspektiivi, näkemys ja ymmärrys Taivasten Valtakunnasta. Olemme silloin myös voimallisia, voimaannutettuja vapauttamaan se olemassa olemaan tässä ajassa, maanpäällä, Jumalallisella valtuutuksella.

Oletko sinä valmis tähän?

Oletko sinä valmis antamaan itsesi eläväksi uhriksi? Antamaan valintasi Jumalalle? Tekemään ne valinnat, jotka Herra pyytää sinua tekemään? Vaikka ne olisivatkin ihmisten mielestä naurettavia, ei hyväksyttyjä, traditioita vastaan taistelevia, sukupuolirooleja ravisuttavia?

Voi olla, että joudut tekemään asioita, mitä kukaan ei koskaan aikaisemmin ole tohtinut tehdä.
Voi olla, että Herra lähettää sinua paikkaan, jossa kukaan ei koskaan ole käynyt saatika julistanut.
Voi olla, että käsityksesi elämästä, elämäsi arvoista, tärkeysjärjestyksesi tai vastaavasi heittää "häränpyllyä" eli menee totaalisesti sekaisin.
Voi olla, että ystäväsi jättävät ja kaverisi hylkäävät, ehkä perheesikin kääntää selän...

Mutta mitä sen on väliä kun olet niin lätkässä... (lue: rakastunut) Jumalaan... että pidät kaiken muun halpana Jeesuksen, Kristuksen tuntemisen rinnalla.

Ole sinnikäs, ole rohkea... Painaudu kaikkein pyhimpään, Jumalan läsnäoloon... Salaiseen piilopaikkaan!

Jeesuksen nimessä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti