maanantai 26. marraskuuta 2012

Viisaita Neuvoja Saarnaajalta


Saarnaaja 11:10


Heräsin torstai aamuna uneen (ehkä se oli painajainen tai sitten ei), jossa olin lapsuuden maisemissa ja vanhassa ostoskeskuksessa. Lähdin ostarin parkkipaikalta juoksulenkille. Tullessani lenkiltä, menin parkkipaikalle, johon äitini ja isäni olivat kanssani tulleet. Parkkipaikalla, en nähnyt äitiäni enkä isääni missään… Etsin heitä katseellani kaikkialta… ja lopulta aloin huutaa äitiii, isii… Äitii, isii… ja sitten muistin, että he ovatkin kuolleet… Käännyin ja sanoin 25v sitten olleelle työkaverilleni (joka yhtäkkiä olikin vierelläni): Tuula, mulla on niin hirveen ikävä äitiä ja isiä… Tuula halasi mua lujasti ja pitkään vastasi: Kuule Tina, mä tiedän”… Heräsin siihen, että itkin ääneen…

Aloin miettiä surua…

Surusta tuli mieleeni erityisesti yksi kohta raamatusta… Saarnaajan kirjasta, luku 11 jae 10.

Karkoita suru sydämestäsi ja torju kärsimys ruumiistasi, sillä nuoruus ja aamurusko ovat turhuutta.

Wau, mikä kohta… jae lohdutti juuri sinä aamuhetkenä… Mutta mitä ihmettä! Sana alkoi tehdä työtään ja kuinkas sitten kävikään?

Jumala ei ole yksiselitteinen vaan Hän on monitahoinen Jumala ja tiesin, että näitä jakeita mun tulisi tarkastella lähemmin… Joten kaivoin jälleen kerran inspiraatiossa selitysteokset esille ja aloin painautua syvemmälle Isän läheisyyteen ja Hänen sanansa syvyyksiin…

Karkota suru sydämestäsi…

Kun tarkastelin alkukieltä, sanalle suru löytyi monta merkitystä: suru, viha, vihastuminen, vihaisuus, provosoituminen, halveksunta, inho, närkästyminen, happamuus… Meidän tulisi siis luopua, suorastaan karkottaa eli ajaa pois, käskeä häipymään yllämainitut tilat ja fiilikset sydämestämme.

Torju kärsimys ruumistasi…

Eli estää, kieltää tulemasta, torjua sydämemme särkyneisyys, pahuus, surullisuus ja kaikkinainen sydämemme rikkonaisuus… eli meidän tulisi eheytyä sisäisesti… Tässä viitataan siis luonnolliseen ihmiseen, lihallisuuteemme, sielullisuuteemme. Siihen, miten järki, tahto ja tunteet voivat väärällä tavalla hallita meitä ja jopa näiden kautta vaikuttaa negatiivisesti ympäristössämme: töissä, kotona, koulussa, seurakunnassa… Meidän tulisi astua yliluonnolliseen Pyhän Hengen täyteyteen… Aikuisuuteen… Riisua hengellisen pikkuvauvan vaippa ja astua isomman lapsen vastuuseen itsestään ja eheydestään, kasvaa aikuisuuteen, nimenomaan tulla hengellisesti kypsemmiksi.

Sillä nuoruus ja aamurusko on turhuutta…

Lasta, nuorta, keskenkasvuista, epäkypsää hedelmää, raakiletta… Ihmistä (ei siis välttämättä nuorta vaan jopa aikuista, täysi-ikäistä, ikäihmistä tai ketä tahansa, joka ei ole halunnut tai kyennyt kasvamaan hengellisesti eli eheytymään), joka käyttäytyy oman rikkonaisuutensa tähden lihallisesti jopa lapsellisesti.

Lapsen, keskenkasvuisen, sisäisesti rikkonaisen käyttäytyminen, joka johtuu esim provosoitumisesta on turhaa ja tyhjänpäiväistä…

Pelastaja, Parantaja, Vapahtaja

Jokainen meistä tulee joskus tilanteeseen, jossa meidän tulisi, jotakin hengellisesti saavuttaaksemme, painautua Isän läheisyyteen.

Kun sinulle tulee ylireagointi normaalissa tilanteessa, ehkä alistut juoruilemaan, kuuntelet juoruja ja annat niiden vaikuttaa sinussa. Tai suutut tai menetät malttisi niin, että tekisi mieli potkaista/tirvasta/näyttää mistä kana pissaa ja missä kaappi seisoo… Menetät malttisi niin, että reagoinnissasi ei enää ole tolkkua…

Tai jonkinlaista reagointia vaativassa tilanteessa seisot kuin suolapatsas, et saa suutasi auki, lamaannut, pelkäät, arkailet, vaikka näet että vääryys tapahtuu… Annat sen tapahtua, koska asia ei sinuun liity (vaikka näet sen ja koet sen vääryytenä, mutta et halua ottaa kantaa).

Mene silloin polvillesi ja painaudu Isän läheisyyteen. Anna Pyhälle Hengelle valtuutus tulla näyttämään sinulle, mistä reaktiosi tai reagoimattomuutesi johtuu… Kun Pyhä Henki tulee ja avaa sydämesi kätköissä olleen lukitun oven ja valaisee sen takana olevan tilan, tapahtuu parantuminen, eheytyminen, vapautuminen… Ei vihollinen voi enää sitä sulkea ja pimeyttä panna takaisin, koska valo on jo pimeyteen tullut ja syrjäyttänyt sen. Pienikin valonlähde paljastuu pimeässä ja paljastaa tilan, koska valo on voimakkaampi kuin pimeys.

Kun astuit sisään pelastukseen, tulit uskoon… Sinä hetkenä kun otit Jeesuksen vastaan Vapahtajanasi, tapahtui SOZO. Sozo on sana, jonka merkitys on pelastuminen, parantuminen ja vapautuminen. Sozo tarkoittaa näitä kaikkia – Hengen, sielun ja ruumiin kokonaisvaltaista pelastumista.

Pelastuksessa sinulle kuuluu myös sielun pelastuminen, eli kun sinun henkesi yhtyy Jumalan Hengen kanssa syntyy yhteys, uskoontulo. Pelastuminen pitää sisällään parantumisen… Sisäisen ja ulkoisen parantumisen sekä vapautumisen mistä tahansa, vapauttasi Jumalan syvempään tuntemiseen estävistä asioista.

Kaikki parantuminen ja vapautuminen kuuluu sinulle! Joskus parantuminen ja/tai vapautuminen voi tapahtua heti ja joskus se vie pidemmän aikaa… Siihen saattaa liittyä kieltäytymistä, tietoisia valintoja, pidättäytymistä…

Se ei välttämättä putoa yliluonnollisesti päällesi (ohjaudu ulkoapäin), vaan voi tapahtua hiljalleen, huomaamatta. Joskus se vaatii intensiivistä Jumalan läsnäolossa olemista, jatkuvaa Pyhällä Hengellä täyttymistä, saturaatiota tai jopa integriteettiä. Pyhän Hengen vaikutuksessa olemista, siinä viipymistä, siinä ikään kuin marinoitumista. Se voi olla mielen alueen hallintaa monin eri tavoin…

Tiedät, kun käyt rukoukseen… tulee tuhat ja sata asiaa mieleen… Keskittymistäsi häiritään… Joudut tsemppaamaan, jotta pysyt rukouksessa. Joskus sinua alkaa väsyttää ja vaivut uneen kesken kaiken… Meinaat luovuttaa… Älä luovuta äläkä lähde toimittamaan asioita… Viivy vielä hetki oman jaksamisesi yli…

Minun mieleni ja ajatukseni on valjastettu Herralle!

Jumala rakastaa sinua! Hän haluaa olla kanssasi, Hän haluaa keskustella kanssasi! Hän haluaa kertoa ajatuksiaan ja salaisuuksiaan taivaallisista juuri sinulle! Olet Hänelle erityinen! Hän kaipaa sinua ja läheisyyttä kanssasi. Hän arvostaa sinua ja sitä, että haluat olla Hänen kanssaan!

Hän rakastaa sinua ja siksi Hän haluaa kohdata ja koskettaa sinua, sisintäsi, mieltäsi, sydäntäsi, tahtoasi, tunteitasi, kehoasi. Hän haluaa pelastaa, parantaa ja vapauttaa sinut kasvamaan eheänä täyteen aikuisuuteen, jotta voit palvella Häntä ehyellä sydämellä! Ja nähdä Hänen voimavaikutukset kaikkialla elämässäsi ja ympäristössäsi!











2 kommenttia:

  1. Miten ihmeessä pystyt joka kerta osumaan suoraan sydämeeni näissä kirjoituksissasi.

    Taivaaniskä sinun palvelutyötäsi kasvattakoon!

    Haluaisin tietää, missä pidät kokouksia täällä suomessa?

    T: Satu

    VastaaPoista
  2. Hei Satu ja kiitos kommentista ja kauniista palautteestasi.

    Tällä hetkellä en kierrä puhumassa Suomessa.
    Tulevista kokouksista, seminaareista ja puhujamatkoista tulemme ilmoittelemaan FFS:n nettisivuilla www.fightforsalvation.fi ja mahdollisesti myös täällä blogissa. Joten kannattaa tilata postaukset sähköpostiin tai seurata FFS:ä Facebookissa, niin pysyy tapahtumistamme ajan tasalla.

    -Tina-

    VastaaPoista