sunnuntai 25. syyskuuta 2011

Efeso

Heipä Hei, Lukija...

Kirjoitan blogia pitkästä aikaa...

Kiitos, että olet jaksanut odottaa seuraavaa postaustani.

Kesäloma syksyn korvalla...

Pääsin vihdoinkin viettämään kesälomaani syyskuun 9 päivä. Päätimme Arin kanssa lähteä käymään Turkissa.

Itse asiassa loman tarkoitus oli täydellinen rentoutuminen työntäyteisen kesän jälkeen...

Lomaan olimme varanneet aikaa kaksi viikkoa, jotka oli tarkoitus viettää Turkissa, Bodrumin nimemimaalla Gümbetissa.

Koska kyseessä oli kaksiviikkoinen matka, päätimme jo heti loman alussa, että lomassa täytyy olla muutakin kuin auringossa köllöttelyä, joten päätimme lähteä Efesoon ensimmäisellä viikolla ja toisella viikolla vuokrata auton, jolla kiertää etelä-Turkkia.

Efeson reissu oli koko päivän kestävä matka. Matkustimme bussilla reilut 2h Efesoksen kaupunkiin, vietimme siellä useamman tunnin kierrellen paikkoja. Välillä kävimme lounaalla ja sen jälkeen menimme Artemiksen temppeliä katsomaan.

Olimme Arin kanssa jo siinävaiheessa niin uupuneita, ettemme viitsineet Artemiksen temppelin yhtä pylvästä käydä katsomassa, vaan päätimme levätä ilmastoidussa bussissa. Meillä oli siinä vaiheessa jo takana lähes 8h matka, josta muutaman tunnin patikointi Efesoksen kaupungissa, kattilassa, jossa oli lämpöä reippaasti yli +30 astetta.

Kuvagalleriaa ja kertomusta kaupungista

Päätin laittaa kuvia katseltavaksi ja jopa kommentoitavaksi Facebookin galleriaan, johon pääset TÄSTÄ...

Kuvien alta löydät seikkaperäistä kertomusta, jota opas meille kierroksen aikana kertoi kaupungin historiasta.

Jäin miettimään Paavalin kirjettä Efesolaisille... Kristittyjen asemaan Efeson kaupungissa Kreikkalaisen mytologian sekä lukeneiden ihmisten keskellä... On mahtanut olla heillä haastetta.. Lisäksi mietin kuumuutta, joka kaupungissa oli, teknologiaa, joka oli pitkälle kehittynyttä, kuten vesi- ja viemärijärjestelmä. En voinut kuin ihailla aikaa, paikkoja ja sen aikaisia kristittyjä.

Kuvat kertovat enemmän kuin tuhat sanaa...

Nauti kuvasarjasta Efeson kaupungista...

Siunauksin
Tina

2 kommenttia:

  1. Hienot, aurinkoiset kuvat Efesonin kaupungista. Tuntuu aivan kuin olisin käynyt, sillä oikeasti ajoimme autolla hyvin läheltä, mutta viime syksyn Kusadasin matkalla jäi käymättä. Hieman harmittaa, mutta sitten seuraavalla Turkin matkalla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Lii... Kannattaa mennä katsomaan... Ihan huikeita näkymiä. Ottakaa opastettu käynti, saatte paljon enemmän irti historiikistä.

      -Tina-

      Poista