sunnuntai 26. joulukuuta 2010

Älä luota silmiisi ja korviisi



2 Piet 1:19 Ja sitä lujempi on meille nyt profeetallinen sana, ja te teette hyvin, jos otatte siitä vaarin, niinkuin pimeässä paikassa loistavasta lampusta, kunnes päivä valkenee ja kointähti koittaa teidän sydämissänne.

Saman luvun alussa, Pietari pohdiskeli kokemuksiaan pyhällä, muodonmuutoksen, vuorella.

Hän oli yksi kolmesta valitusta, jotka näkivät Jeesuksen muuttuvan omien silmiensä edessä. Pietari todisti Jeesuksen kasvojen loistavan niinkuin aurinko, ja hänen vaatteittensa tulemista valkoisiksi niinkuin valo (Matt 17). Pietari myös näki Mooseksen ja Eliaksen ilmestyvän Jeesukselle ja katseli kuinka he keskustelivat keskenään.

Pietari painotti, kuinka hän henkilökohtaisesti, omilla korvillaan kuuli Jumalan puhuvan pilvestä: "Tämä on minun rakas Poikani, johon minä olen mielistynyt; kuulkaa häntä".

Pietarin ympärillä olleen väkijoukon täytyi tuntea kunnioitusta, ei vain siksi, että Pietari, joka oli yksi alkuperäisistä opetuslapsista, oli heitä opettamassa, vaan vielä enemmän siksi, että hän oli yksi niistä kolmesta miehestä jotka olivat Jeesuksen lähimpiä ystäviä.

Huolimatta Pietarin ihanasta kokemuksesta, hän selitti seurakunnalle, että siinä oi vielä jotain paljon voimallisempaa kuin saada avoin näky tai kuulla Jumalan puhuvan taivaasta. Ja se on voimallinen tosiasia, Jumalan Sana!

Ei jokainen uskova koko elinaikanaan näe näkyjä tai kuule Jumalan puhuvan kuuluvalla äänellä, mutta jokaisella voi olla Jumalan Sana.

Jumalan Sanan täytyy aina olla meidän lopullinen auktoriteettimme. Jos me näemme omilla silmillämme asioita, jotka on ristiriidassa Jumalan sanan kanssa, meidän tulee näkemästämme huolimatta valita yksimielisyys Jumalan Sanan kanssa. Se toki edellyttää Jumalan Sanan tutkimista ja tuntemista.

Pietari yksinkertaisesti muistutti seurakuntaansa Jumalan Sanan asemasta korkeimpana auktoriteettina ja tärkeysjärjestyksenä heidän elämässään.

Ps 138:2 sanoo: sinun lupauksesi (Jumalan Sana) on suuri yli kaiken, mitä Sinun nimesi ilmoittaa.

Olosuhteet eivät koskaan voi muuttaa Jumalan lupauksia, mutta Jumalan lupaus voi muuttaa sinun olosuhteitasi... Taivas ja maa katoavat, mutta Jumalan Sana ei koskaan (Luuk 21:33).

Miksi et tänään valitisi tehdä Jumalan Sanasta perustusta elämällesi?

Valitse Raamatun perustus elämällesi siitä huolimatta, mitä silmäsi näkevät, korvasi kuulevat, tai mitä ajatuksesi tai tunteesi ovat.

Taloudelliset ongelmat, masennus tai sairaus eivät kestä ikuisesti, ne ovat vain väliaikaisia. Jumalan Sana ON ja pysyy iankaikkisesti!

Tartu iankaikkisesti pysyvään Sanaan ja usko se yli väliaikaisten ongelmiesi. Iankaikkisuus muuttaa väliaikaisen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti