maanantai 7. kesäkuuta 2010

Tuoksuihmeitä...


Katselin tuossa viime viikolla ohjelmaa Jerusalemista... Siinä kerrottiin Jerusalemista ja salaisesta puutarhasta sekä teistä, jotka ovat maan alla, ohjelman nimeä en muista.

Yhtäkkiä nenääni tuli voimakas, makea kukan/kukkien tuoksu. En tunnistanut tuoksua, joten en voi sanoa, olisiko se vain yhden kukan tuoksu - uskon, että se oli useiden kukkien tuoksu. Nuuhkin ja nuuhkin, tuleeko tuoksu parvekkeelta tai ikkunasta ja tuntuuko se kaikkialla. Ei, tunsin sen vain sohvan nurkassa istuen (ks. blogi 14.5.10 Kaikkeinpyhimmässä) .

Samalla täytyin voimallisesti Pyhällä Hengellä... Ja Herra näytti minulle näyssä Elämän Puun. Ja sanoi: "sen, joka voittaa minä annan syödä elämän puusta, joka on Jumalan paratiisissa".

Tuoksuihmeitä

Olen ennenkin, Jumalan armosta, saanut kokea erilaisia tuoksu- ja/tai hajukokemuksia.
Kerran seurakunnassa, tulvi valtava kukkien tuoksu. Istuin erään sisaren vieressä ja kysyin, haistaako hän tuon tuoksun. Hän alkoi haistella ja hänkin haistoi. Moni vierustoverimme edessä ja takana haistoivat saman ihanan taivaallisen tuoksun.

Kerran vanhemman poikani JP:n kanssa ihmettelimme kun kotonamme tuoksui terva. Kuljimme huoneesta toiseen nuuskutellen, mistä ihmeestä tuo tervan tuoksu tulee. Samassa hetkessä ymmärrykseni avattiin.... Nooa tervasi arkin sisältä ja ulkoa (1 Moos 6:14). Meidänkin elämäämme Jumalallisesti tervattiin sisältä ja ulkoa, ettei olisi vuotoja.

Monta, monta vuotta sitten minulla ja JP:llä oli riita. Riitaa ei millään meinattu saada sovittua, tai vaikka sovittiin, niin kumpikin äyski toisillensa, jatkaen sitä. Pyysin JP:tä tulemaan auttamaan leveän lakanan kanssa ja poika tuli, jatkoimme äyskimistä puolin ja toisin. Yhtäkkiä haistoin aivan karmean viemärin hajun, suorastaan mätä paska... Haju oli jotain niin kammottavaa, että olisi tehnyt mieli oksentaa. Samassa ymmärrykseni avattiin, että vihollisen demonivoimat olivat öykkäröimässä. Sanoin JP:lle haistatko... Hän tuumasi samaa, karmea haju. Sanoin, että nyt on oikeesti aika sopia riita ja menimme rukoilemaan yhdessä, että voisimme antaa anteeksi toisillemme turhanpäiväisen riidan.

Nämä ovat tuoksuihmeitä. Jumala voi yliluonnollisesti avata meidän aistimme, ihan joka ikisen aistimme (näkö-, kuulo-, haju-, maku- sekä tuntoaistit (myös tarvittaessa tasapaino, asento- ja lihasaistit) ymmärtämään yliluonnollista.

Paratiisin Puut

1 Moos 2:16-17 Jakeessa 16 sanotaan, että Jumala käski ihmistä sanoen: "Syö vapaasti KAIKISTA MUISTA paratiisin muista, mutta hyvän- ja pahantiedon puusta älä syö....

Paratiisissa oli useita puita, mutta miksi ihmeessä Jumala kielsi vain tämän yhden? Jumala sanoi Aatamille, että syö kaikista muista paitsi juuri tästä yhdestä?

Jumala haluaa kuuliaisuutta, mutta antoi ihmiselle vapaan valinnan. Mietit varmasti elämääsi... Sinullekin on annettu valinnan mahdollisuus...

Minulle on usein sanottu: "jos Jumala on olemassa, niin miksi Afrikassa lapset kuolevat nälkään? ja miksi sotia on sitten olemassa?... Miksi, miksi miksi?

Jumala on antanut ihmiselle valinnanvapauden.

Monet meistä on kohdanneet elmämänsä aikana tilanteen, että joku on kysynyt häneltä... tunnetko sinä Jeesuksen omana Vapahtajanasi?... Vastaat häpeillen: "oon mä kuullut Jeesuksesta, mut..." tai "Mä uskon Jumalaan, en Jeesukseen"
Ei Jumala pakota sinua uskoon... Hän haluaa antaa sinulle mahdollisuuden vastaanottaa iankaikkinen elämä.

Aatami valitsi väärin... Aatami on kuin me... Monesti mekin valitsemme väärin, muka helpoimman tien. Väärät valinnat aiheuttavat tuskaa, mutta niiden kautta voimme oppia ja kasvaa... niin ja tehdä parempia valintoja tulevaisuudessa.

Ilman valinnan mahdollisuutta, Aatami olisi ollut kuin vanki, ja hänen kuuliaisuutensa olisi ollut sisällyksetöntä. Nämä kaksi puuta, Elämän puu sekä Hyvän- ja pahantiedonpuu ovat ikäänkuin valinnan harjoittelua... kuuliaisuuden ja tottelemattomuuden välillä...

Ihmiset sanovat, uskon asioista keskustellessa, että "mä haluan itse päättää"... Tosiasiassa ihminen, joka ei tunne Jeesusta Vapahtajanaan, hänellä ei ole todellista valinnanvapautta. Valinnanvapaus on vain sellaisella henkilöllä, joka tuntee Kristuksen ja kasvaa Jumalan sanan (lue: raamatun) tuntemisessa, Pyhän Hengen kautta.

Katsos.... vaikka ihminen ei tunne Jeesusta ja Jumalaa, se ei tarkoita sitä, etteikö Jumala olisi olemassa... Sinä voit näennäisesti valita, mutta todellisuudessa, sinä et teidä, koska et tunne Totuutta. Se joka tuntee Totuuden, sillä on todellinen valinnan vapaus... Tällaisen ihmisen valinta on Jeesus Kristus ja pyhityselämä, koska Pyhityselämä (kuuliaisuus) on Jumalan silmissä arvokkaampaa kuin armo.

Aina kun olet valintatilanteessa, valitse kuuliaisuus, joka on paras valinta kaikista. Elämäsi sisältö määräytyy valintojesi mukaan...

Elämän Puu, joka on Jumalan paratiisissa
Yleensä elämän puuta pidetään olemassa olevana vasta sitten "kun ollaan taivaassa", "selvitty voittajana", "päästään iankaikkisuuteen", "iankaikkisuudessa".

Elämän Puu on arkipäivää sellaiselle ihmiselle, joka elää intensiivisessä ja intiimissä suhteessa Jeesuksen kanssa, tutkien ja oppien tuntemaan Jumalan tahto.

Jumalan tahdon tunteminen ei tarkoita raamatun ulkolukua tai sitä, kuinka monta jaetta osaat heittää kaanaankielellä oikeassa kohtaa kristittyjen keskuudessa. Jumalan sanan tunteminen tarkoittaa sitä, että Jumala on puhunut sinun sydämellesi Hänen tahtonsa. Silloin sinä haluat seurata ja toteuttaa sitä näkyä, jonka Hän on sinulle antanut.

Sinä saat syödä elämän puusta, puusta, joka antaa elämän... Jumalan elävä sana ruokkii sinut ja antaa sinulle elämän. Elämän! Elämän!

Pyydä Pyhää Henkeä avaamaan sinulle, mitä on syödä elämän puusta...

Jeesuksen nimessä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti