sunnuntai 21. maaliskuuta 2010

Osta totuutta


Luin tänään raamatusta sananlaskuja...

Tai itse asiassa etsin viisautta... Jumalallisia ratkaisuita: viisautta, ymmärrystä, neuvoa, voimaa, tietoa, totuutta ja Herran pelkoa... Rukouksessa viisauden pyytäminen johti minut sananlaskuihin.

San 23:23 Osta totuutta, älä myy, osta viisautta, kuria ja ymmärrystä.

Aloin miettiä totuuden ostamista....

Kun ostat jotain annat pois omastasi, jotta pystyt ostoksen tekemään... Joskus ostos on halpa, eikä se vaadi sinulta suurtakaan ponnistusta maksaa ostoksen hinta, ja sinusta tulee ostetun asian omistaja. Joskus taas joudut tekemään pitkän ajan suunnitelmia elämässäsi eli säästää, panna rahaa syrjään, jotta voit sitten ostaa kalliin tuotteen. Kaikella on aina hinta!

Jos ostan totuutta, tulee minusta totuuden omistaja... Totuutta ei kannata myydä.. sitä kannattaa vaan hankkia.

Mitä on totuuden myyminen?

Sitä, että annat pois. Ajattele, jos antaisit totuuden tai edes osan totuutta pois... Mitä sen sijaan tulee?

Onko muita vaihtoehtoja kuin totuus tai valhe?
Minä ehdottomana ihmisenä sanon että ei... mutta ehkä voisi olla harmaa alue (liberalismi)... se kohta, jossa ollaan hiljaa, vaikka pitäisi puhua, puolustaa, pitää puoliaan...? Ei sano totuutta... Ei kerro kaikkea... Ympäripyöreilee...

Jos sinulla on totuus, riittääkö se?

Hmm... eipä taida riittää... Totuuden lisäksi tarvitaan "kuria". Tässä kohtaa kurilla tarkoitetaan opetusta, opettamista, neuvomista, ohjaamista... Opetusta raamatusta, vanhemmiltasi, opettajalta koulussa, hengelliseltä äidiltäsi/isältäsi... ja ennen kaikkea Pyhältä Hengeltä.

Riitääkö kuri ja totuus?

Ei taida riittää... Tulee auktoriteetin alla olevaa tottelemista... Jos olet tottelija, voit alkaa ajatella, että joku käskee sinua tekemään jotakin, mitä et ymmärrä... sokeasti vain tottelet. Ehkä ajattelet, että sinua ohjataan ulkoapäin ja sinun pitää vain totella... Robotti-uskoa, uskonnollisuutta...

Pieni maahanmuuttajalapsi aloittaa Suomessa koulun. Hän istuu koulunpenkillä ja yrittää ymmärtää, mitä opettaja puhuu. Hänelle opetetaan opetussuunnitelman mukaisesti... Mutta jos hän ei ymmärrä, mitä opetetaan, ei hän pysty soveltamaan sitä käytäntöön, vaikka olisi kuinka hyvää opetusta.

Tarvitaan ymmärrystä, jotta voidaan ymmärtää opetusta totuudesta. Tieto ja ymmärrys johtaa viisauteen!

Tieto ilmoittaa meille tosiasiat.... Ymmärrys on kyky rakentaa tosiasioiden/totuuden päälle ja sen varaan. Meillä tulee olla tieto ja ymmärrys. Toinen ilman toista on vähäarvoista... Tieto (usko) tulee kuulemisesta, ja kuuleminen Kristuksen sanan (raamattu) kautta.

Joskus kuulemisen ja kuuntelemisen esteenä voi olla oma egomme ja se meidän tulee laittaa syrjään, koska juuri inhimillinen katsantokanta, sinun egosi estää sinulta voiton. Voita oma egosi, nöyrry totuuden (=Jeesus) edessä... Vaikka et ymmärtäsi.. Et käsittäisi... Jumalan ymmärrys on kuitenkin paljon ylempi kuin meidän limiittimme.

Ymmärrys tulee ohjeiden kautta..

Olet varmasti joskus leiponut tai kokannut jotakin sellaista, mihin olet tarvinnut keittokirjaa?
Keittokirjan ohjeiden avulla olet onnistunut loihtimaan onnistuneen, suorastaan taivaallisen herkun. Olet lukenut ohjeet, ymmärtänyt ne ja toiminut niiden mukaan ja tulos on ollut erinomainen.

Näin on myös raamatun ohjeiden kanssa. Kun toimit niiden mukaan, saat ymmärryksen laajasti toimia oikein ja totuudessa... Silloin toimit viisaasti.

Ilman ohjeita, emme voi ymmärtää miten ratkaista ongelmia, olivatpa ne elämisessä tai olemisessa.

Avain on raamattu!

Kuinka hyvin tunnemme Jumalan sanan (totuus), kuinka hyvin olemme kuuliaiset (kuri) ja olemme saaneet ymmärryksen toimia oikein... ja näemme viisauden valinnoissamme.

Vain raamattu voi johtaa sinut sisään totuuteen. Totuus on kuin arvokas jalokivi, joka on taitavasti hiottu ja sen jokainen fasetti (hiontapinta) vain odottaa paljastumista. Totuus tekee sinut vapaaksi synnin kahleista, ja voit nousta siivillesi korkeuteen kuin kotka.

Totuus itsessään on liikkumatonta ellei sinulla ole viisautta, joka avaa sen salaisuudet, seurattavaksi ohjeiden ja ymmärryksen kautta.

Raamattu on syvällinen, monimutkainenkin, mutta Pyhän Hengen johdolla me löydämme elämiseemme ja olemiseemme Jumalalliset, viisaat ratkaisut.

Jeesuksen nimessä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti