tiistai 21. heinäkuuta 2009

21.07.2009

Aina on joku, joka suuttuu...

Kun Herra kutsui minut elopelloillensa, Hän sanoi, että minun tulee tarkkailla puhettani, olla tarkka puheissani, koska kielellä on vallassa elämä tai kuolema.
Hän on vuosien aikana opettanut minulle jotakin totuudesta.

Tosiasia on elämäntilanteemme, olosuhde, jossa elämme. Tosiasia on se, mitä me toteutamme omassa lihassamme ja haluissamme (järki, tahto, tunteet). Tosiasia on se, että me saatamme sairastaa tai olla vaivaisia..... Mutta tosiasia ei ole totuus!
Totuus on se, mitä raamatussa sanotaan.

Totuus on se, mikä ei pala tulessakaan.... eli ei kovimmankaan tarkastelun alla.

Kirjoitin 6.4 blogissani jotakin totuudesta, moraalista ja etiikastamme kristittyinä.

Jaksan edelleen olla hyvin hämmästynyt siitä, että me, joiden tulisi olla hengellisenä esimerkkinä muille, elämme kuten "maailman ihmiset", "uskosta osattomat" elää, kompromississä.

Oletko koskaan miettinyt sitä, mikä sinut erottaa muista (niistä ihmisistä, jotka eivät Jeesusta tunne omana Vapahtajanaan)? Miten uskosi näkyy elämässäsi?

Voimme olla hyvinkin hengellisiä ja/tai toimia hengellisessä tehtävässä seurakunnassa, mutta maksamme kampaajallemme pimeästi, tai käymme hoidattamassa itsemme "halvemman palvelun" maassa, koska emme halua maksaa ostamistamme palveluista "täyttä hintaa"... Kannamme mielummin euromme rajan yli siksi, että saamme sieltä tarvitsemamme palvelut halvemmalla...

Siinähän ei sinänsä ole mitään väärää, mutta...
Emme silloin osallistu oman isänmaamme rakentamiseen... tukemalla Suomalaista yrittäjyyttä/yrittäjää, joka paikallisesti vastuunsa kantaa, tuemme koko Suomen sosiaalijärjestelmää ja sen ylläpitoa.

Saatamme haluta maksaa palveluista pimeänä, koska se maksaa meille vähemmän, käytämme kuitenkin terveys- ja sosiaalipalveluita, lapsemme syö ilmaista ruokaa kouluissa, käytämme neuvoloiden palveluita, joissa lapsemme terveydestä huolehditaan, hoidatamme hampaamme terveyskeskuksessa, josta saamme palvelua, nykyaikaisilla välineillä, ja todella kohtuuhintaan jne jne.

Sinä ehkäpä pidät minua fundamentalistina tai pikkusieluisena, ahdasmielisenä uskovana. Voi olla, että olen sitä, enkä mielipiteestäsi sinänsä piittaakaan.... Mutta Jumalan kutsusta voin kevyesti ja vaivaantumatta niitä ollakin.

Minä en tuskaile Suomen hintoja. Tai toki tuskailen, koska elintarvikkeet ovat ylihinnoiteltuja, tai perusasiat, joita elämässä tarvitaan, maksaa täällä enemmän kuin muualla Euroopassa.

Mutta jos haluan elämääni luksusta... Olen siitä myös valmis maksamaan, koska tiedän, että se, joka luksuspalveluita tarjoaa, on joutunut raivaamaan tiensä monien esteiden läpi. Ihmisten asenteiden, päivittelyiden, torjumisien tms tähden.

Tunnen monia uskosta osattomia ihmisiä, joiden moraalinen selkäranka on vahvempi kuin meidän uskovien.

Kauneudenalan yrittäjänä olen törmännyt useasti vaikka minkälaisiin "uskovien" tarjouksiin "hyvästä diilistä", jotta ei tarvitsisi maksaa täyttä hintaa haluamastaan palvelusta....

Mutta olen myös törmännyt "ei uskovien" moraaliseen selkärankaan niin, että studiooni on tullut ihmisiä, jotka ovat sanonut, etteivät enää halua käydä paikoissa, joista ei saa kuittia tai ilmoittanut, ettei enää halua käydä ulkomailla ostamassa kauneuspalveluita, koska Suomessa on lama. Ja juuri laman, taloudellisen taantuman vuoksi haluaa olla tukemassa suomalaista yrittäjyyttä ja nimenomaan sellaista yrittäjyyttä, joka hoitaa lakisääteiset velvoitteensa.

Minä kristittynä yrittäjänä kiitän Herraa jokaisesta asiakkaasta, joka studiooni siirtyy tai tulee yllämainitun asenteen tähden. Teen kaikkeni, jotta hän saa studiostani parasta mahdollista, taivaallista, palvelua... Ja tiedän, että Herra, minun Jumalani rakastaa juuri tällaista asennetta ja työtä, jonka teen rukoillen.

Mikä meidän tehtävämme on, hengellisinä yrittäjinä?

Tehtävämme on omalla nuhteettomalla esimerkillämme viitoittaa tietä puhtaaseen yrittäjyyteen, jossa verot annetaan niille, joille se kuuluu (Room 13:7 Antakaa kaikille, mitä annettava on: kenelle vero, sille vero, kenelle tulli, sille tulli, kenelle pelko, sille pelko, kenelle kunnia, sille kunnia).

Me hengelliset johtajat.... Meidän tulee huolehtia omasta tontistamme, puhumalla totuutta ja auttamalla ihmisiä kaikkeen totuuteen. Meidän tulee unohtaa lause "etkö sinä tiedä kuka minä olen" tai "kuka sinä olet minulle puhumaan" tai hiljaisesti poistaa tai unohtaa ihmisen viesti kaneetilla "ignore" tai "delete".

Pyydänkin sinua tutkimaan omaa hengellistä selkärankaasi ja motiiviasi... Miksi etsit kauneutta muualta? Miksi et anna Herralle sitä, mikä Hänen on vaan menet sieltä, mistä aita on matalin?

Jeesuksen nimessä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti