sunnuntai 5. heinäkuuta 2009

04.07.2009

Tänään oli hieno päivä...

Saimme torstaina 2.7 vieraaksemme Pastori Geoffreyn Keniasta.
Hän asuu luonamme viikon.... On ihanaa kun saamme nähdä hänet toistamiseen näin pian.

Perjantaina JP pääsi pois armeijasta ja pyysin, että hän, Ari sekä Jone lähtisivät viemään Pastori Geoffreytä Linnanmäelle. Sovimme, että he järjestävät Geoffreylle "kaikkein parhaimmat kieputtimet"... Kyselin vain etukäteen, miten hänen vatsansa kestää :)

Poikien Lintsiltä palattua kyselin, että mikä oli parasta Geoffreyn mielestä. Hän vastasi, että kehrä ja joku sellainen vuoristoradan kaltainen, joka meni lujaa... (mitä lienee tarkoittikaan).

Tänään veimme Geoffreyn sightseeing-risteilylle. Eli kiersimme Helsingin kaunista saaristoa 1,5 tuntia. Ilma risteilylle oli ihan ok, koska ei satanut vettä. Olimme myös varautuneet tuuleen villapaidoin. Nautimme täysin rinnoin tuulesta ja tuiverruksesta. Geoffrey ei Kenialaisena ollut nähnyt merta vaan vain Victoria-järven, jonka läheisyydessä Kisumu sijaitsee.

Huomenna ajattelimme mennä Porvooseen kävelemään.

Geoffrey on ollut innoissaan kaikesta näkemästään ja kokemastaan.
Olin ajatellut, että hänen tänne tullessaan suunnittelen menutkin suomalaisittain.
Hän on siis syönyt ruisleipää ja pitänyt siitä valtavasti. Tänään söimme karjalanpiirakoita ja munavoita, laivalla leivät, joissa oli savuporoa. Illallinen oli ihan oikeita uusia perunoita sekä grillimakkaroita. Huomiseksi ajattelin tehdä perinteisen makaroonilihalaatikon.

Maanantaina on lepopäivä. Geoffrey sanoi, että aikoo kävellä puistoon ja viettää siellä aikaa istuskellen. Ja tiistaina miehet lähtevät jälleen ukkoporukassa käymään Heinolassa (ja minä siis teen töitä) saunomassa ja tapaamassa Arin vanhempia.

Rukoilen, että pääsisimme pian takaisin Keniaan.... Kyselin jo alustavasti, millainen sää on loppuvuodesta. Sää on kuulemma kuuma ja kuiva, joten hiljaa jo huokasin Herralle, että voisikos Hän meidät sinne silloin lähettää...?

Olemme saaneet kuulla ihania uutisia Kisumusta ja Keniasta. Mitä lähtömme jälkeen on seurakunnissa, joissa vierailimme tapahtunut.

Väkimäärä kaikissa on lisääntynyt. Pyysimme (ihmisten kotona vieraillessamme), että kun Herra on heidät parantanut, niin että he menisivät ja antaisivat todistuksensa seurakunnassa. Eli Pastori Geoffreyn seurakuntaan on tullut useat ihmiset todistamaan siitä, mitä Jeesus heille teki vieraillessamme heidän kokonaan. Olemme saaneet kuulla parantumisista ja siitä, kuinka ihmisten elämät ovat muuttuneet esim niin, että ihmiset ovat saaneet töitä ja niiden yritykset, jotka työllistävät itse itsensä, ovat tehneet parempaa tulosta ja menestyneet paremmin.

Tällaisia todistuksisa Jeesuksen teoista haluamme kuulla lisää.... Siksi neuvonkin sinua, lukijani.... Mene Herran eteen odotuksella jotakin Häneltä saavasi. Odotuksella saavasi Jumalalliset ratkaisut elämääsi, niin tulet näkemään, mitä Herra tekee niille, jotka Häntä ja Häneltä ratkaisuita janoavat. Älä lannistu, mikäli vastaus viipyy... se on kuitenkin jo matkalla.

Jeesuksen nimessä.....

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti