sunnuntai 22. maaliskuuta 2009

22.03.2009

Hyvää huomenta!

Kirjoittelen tätä blogitekstiä kun perhe vielä nukkuu.
Jostakin syystä heräsin jo ennen kello seitsemää. Minua ei vaan enää väsyttänyt, joten nousin ylös, keitin kahvin, luin Hesarin ja aloitin kirjoittamaan blogia.

Mietiskelin eilen illalla, ennen nukkumaan menoa, raamattua ja vietin tovin aikaa Jeesuksen kanssa. Rukoilin joitain tiettyjä asioita ja kuuntelin, mitä Isällä on sanottavaa.

Lähdin liikkeelle Jesajan 12 luvusta. Sieltä pomppasi silmääni jae 3, jossa sanotaan: "Te saatte ilolla ammentaa vettä pelastuksen lähteistä". Pelastuksen lähteistä...

Muistat Samarialaisen naisen kaivolla. Joh 4:ssa kerrotaan Jeesuksen ja Samarialaisen naisen kohtaamisesta. Jeesus kertoo naiselle, että hänellä on antaa vettä, jonka juomisen jälkeen ei enää ikinä janoa.

Joh 4:14 mutta joka juo sitä vettä, jota minä hänelle annan, se ei ikinä janoa; vaan se vesi, jonka minä hänelle annan, tulee hänessä sen veden lähteeksi, joka kumpuaa iankaikkiseen elämään".

Nainen vastaa Jeesukselle, että hän haluaisi sellaista vettä.

Mietin, että monasti olen kuullut, kuinka me uskovat loistavasti toistamme raamattua että meistä virtaa elävien vesien virrat, sen enempää ajattelematta, mitä se tarkoittaa, tai mitä sen pitäisi tarkoittaa....

Mietin... kun me kohtaamme ensimmäistä kertaa Jeesuksen, tulemme uskoon, meidän henkemme yhtyy Jumalan hengen kanssa. Koko elämämme muuttuu ja haluamme sen muuttuvan. Uskoontulon jälkeen tuntuu, kuin kaiken näkisi jotenkin kirkkaammin ja sellainen sumentava kalvo tai verho on otettu pois ja kaikki on jotenkin niin tavattoman puhdasta ja keveää.

Kun aikaa kuluu..... ja harjoitamme uskoamme, tulee uusia kohtaamisia Jeesuksen kanssa. Olemme kirkastusvuorella, eli Jumalan kohtaamisen paikalla. Kohtaamme Herraa uudelleen ja uudelleen. Tämä kirkastusvuori, Jumalan kohtaamisen paikka, jossa me muutumme, kuten raamattu sanoo, kirkkaudesta kirkkauteen. Kirkkaudesta kirkkauteen muuttuminen tarkoittaa sitä, että jokaisen Jumalallisen kohtaamisen jälkeen emme enää ole entisemme, vaan kohtaaminen muuttaa meitä ikäänkuin pala palalta, kohta kohdalta enemmän Jumalan kuvan, Jeesuksen kaltaiseksi.

Jeesuksen kaltaiseksi muuttuminen ei tarkoita pelkästään armolahjojen toimimista vaan myös meidän luonteemme muuttumista. Hengen hedelmä meissä alkaa kasvaa...
Mieti Jeesusta, minkä kaltainen Hän oli? Miten laupias ja rakastava Hän oli. Hän halusi kaikkinaista hyvää. Hän kritisoi fariseusten hapatusta, perinnäissääntöjä, ulkokultaisuutta. Hän kuuli, mitä Taivaallinen Isämme sanoi ja toimi sen mukaan. Hän oli kuuliainen.

Mitäs sitten jos näitä Jumalan kohtaamisen paikkoja ei sitten elämässämme ole tai tule? Mitä jos emme alakaan harjoittamaan uskoamme tai se alkaa hiipua? Tuleeko sen sijaan uskonnollisuus? Kaavat? Traditio? Uskomukset? Ulkokultaisuus? Virtaako silloin se vesi puhtaana, jonka Jeesus on "silloin kerran, kauan sitten" antanut?

Onko se vesi, joka sinusta kumpuaa raikasta ja puhdasta, tuoretta virtausta?

Tiedätkö, mikä sen veden tarkoitus on?

Ei pelkästään sinun hyvinvointisi, yltäkylläisyytesi, hengellisen vatsasi täysinäisyys, oma pelastumisesi ja iankaikkisen elämän tavoittaminen ("sitten kerran taivaassa-ajattelutapa").

Virtaavan puhtaan veden tarkoitus on johdattaa ihmisiä elävien vesien virtojen äärelle, Jeesuksen läsnäoloon ja Jumalan tuntemiseen, sisään pelastukseen.

Jokainen janoon nääntyvä tarvitsee raikasta vettä, ei vanhaa seisonutta, mahdollisesti jopa likaista tai haisevaa vettä, jossa kärpäset pörräävät.

... Iankaikkiseen elämään kumpuamista.... Kun sinä ja minä, me johdatamme ihmisen tuntemaan Jeesuksen, emmekä vain pidä Jeesusta itsellämme, hoitaen vain omaa lammikkoamme, jossa vesi mahdollisesti jo seisoo... Johdattaessamme ihmisen Jeesuksen tuntemiseen, virtaa vesi iankaikkiseen elämään...

Haluankin kysyä sinulta...

Milloin sinä olet ollut kirkastusvuorella? Jumalan kohtaamisen paikalla?
Oletko viipynyt Hänen läsnäolossaan ja antanut Herran hengen (viisaus, ymmärrys, neuvo, voima, tieto, totuus ja Herran pelko) vallata ja täyttää sinut? Antautunut Taivaalliseen muuttumiseen, Kristuksen kuvan kaltaiseksi? Pitänyt elävän veden lähteen avoimena, pulppuavana, puhtaana ja virtaavana? Täyttymällä yhä uudelleen ja uudelleen?

Rukoukseni tänään on, että voisit raivata aikaa Isän läsnäolossa viipymiseen. Istua Isän syliin, olla ja kohdata Hänet aidosti. Jättää jokin päiväsi aktiviteeteista väliin ja viipyä Jeesuksen kanssa raamattua mietiskellen, Pyhän Hengen opetuksessa.

Jeesuksen nimessä...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti