maanantai 16. maaliskuuta 2009

15.03.2009

Hämmästyttää kummastuttaa pientä kulkijaa...

Maailmassa on monta, ihmeellistä asiaa, joita ei pieni ihminen saata ymmärtää.

Olen viimeiset 1,5 viikkoa pohtinut erään tunnetun saarnaajan elämää ja sen vaiheita.
Joskus on älyttömän vaikeaa käsittää Jumalan armon suuruutta tai ihmisen ymmärryksen pienuutta.

Miksi joku on sallittua toiselle, mutta ei missään tapauksessa toiselle.
Ja jos johtaja sortuu, sillä on kauaskantoiset seuraukset. Johtajan sortuminen, laiminlyönti tai peräti synti antaa ikäänkuin oikeutuksen meidän "tavisten" synteihin.

Jos joku johtaja tekee jotakin, mikä ei raamatun mukaan ole soveliasta... Se antaa ikäänkuin minulle oikeuden toimia samalla tavalla, varsinkin jos väärintekijä on jokin minuun auktoriteettiasemassa oleva henkilö?? Niinkö?

Mitä sitten jos sinut asetetaankin paikalle, jossa Herra näyttää jotakin tästä johtajan synnistä? Mitäs sitten, jos sinut onkin asetettu hänen esirukoilijakseen, vaikka ajatus sinua ällöttääkin, ärsyttääkin, inhottaakin? Mitäs sitten jos Herra sanookin sinulle, että sinun on puhuteltava pastoriasi/auktoriteettiasi/mentoriasi synnistä, mitä hän tekee...

Mitä sitten?

Sinä et voi kertoa koko maailmalle, mistä on kysymys. Et voi sanoa, että Herra näytti sinulle sitä/tätä/tota vaikka henkilö, jota olet puhutellut/nuhdellut, saakin raivarit tai tulee katkeraksi ja mahdollisesti antaa sinusta negatiivisiä lausuntoja/lausunnon muille? Ehkä asettaa sinut "huonoon valoon"...?

Luotatko Jumalaan?
Luotatko Vapahtajaasi?
Luotatko Jeesukseen ja Pyhän Hengen lupaukseen?

Luotatko siihen, että Herra vie asiasi päätökseen? Luotatko siihen, että Herra puhdistaa maineesi? Luotatko siihen, että Herra tietää paremmin?

Olen tämän erään ja tunnetun saarnaajan elämää seuratessani todennut, että integriteetti on oikeasti todella tärkeää. Jos johtajan integriteetti pettää, kaatuu hänen mukanaan moni....

Kysyn sinulta...

Tekeekö Jumala kompromissin palvelijansa luonteen kanssa? Onko armolahjat, siis toimivat armolahjat, tärkeämpi kuin palvelijan luonne?

Jos ihmisen luonne on ongelmallinen, estääkö se armolahjoja toimimasta?

Jos armolahjat toimivat, niin voiko mahdollisesti luonteen heikkous vääristää niitä?
Voiko tulkinta esim profetiasta olla väärä, mikäli se tulkitaan luonteen heikkouden (lue: haavan) kautta?

Mitä sitten, jos tulkinnassa onkin astian maku? Osataanko profetiat (mistä lähteestä tahansa nousevat) erottaa toisistaan? Jos osataan, miten se seurakunnassasi tapahtuu?

Raamattu sanoo meille: 1. Joh. 4:1 Rakkaani, älkää jokaista henkeä uskoko, vaan koetelkaa henget, ovatko ne Jumalasta; sillä monta väärää profeettaa on lähtenyt maailmaan.

Tämä tarkoittaa myös Pyhän Hengen koettelemista...

Miten se tehdään?

Jos joku seurakunnassasi profetoi, kuka sen arvioi? Miten se arvioidaan? Vai arvioidaanko sitä laisinkaan?

Onko sinun seurakunnassasi opetusta tältä alueelta? Mikäli on, niin kuka siitä opettaa? Onko opettaja henkilö, joka asiasta jotakin ymmärtää ja toimiiko hän armolahjoissa ja onko hänen luonteensa Jumalallisesti jalostunut (lue: hengen hedelmä kehittynyt/päässyt kehittymään)?

Pyydänkin sinua rukoilemaan, että Profetaalisuuden alue seurakunnassasi puhdistuisi.
Että Herra ilmestyisi voimassaan ja neuvossaan ja antaisi tuoreiden, puhtaiden, raikkaiden, taivaallisten tuulahduksien, ikäänkuin kevätpurojen virrata läpi sinun, seurakuntasi sekä hengellisten johtajiesi elämässä.

Jeesuksen nimessä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti