keskiviikko 23. heinäkuuta 2008

23.07.2008

Rakastan näitä hiljaisia yön hetkiä, jolloin on aikaa purkaa ajatuksiaan Herralle ja vähän tähän blogiinkin.

Olen tässä miettinyt luovuutta.

Kun vielä työskentelin suuressa Suomalaisessa, kansainvälisessä konsernissa sihteerinä, mietiskelin sitä, mitä ihmettä on tapahtunut luovuudelleni?

Itse asiassa olin rohkea ja luova nuorena. Suunnittelin vaatteita, piirtelin, kirjoittelin ja ennen kaikkea ajattelin ja pohdin. Monet silloisista ystävistäni eivät tienneet tai ymmärtäneet pohdiskeluani. Olin taiteellinen tyttö.

Varttuessani luova ajattelu jäi ja mukaan tuli ulkopuolelta tulevia paineita. 70-80-luvuilla ei koulumaailma sallinut kovastikaan poikkeuksia vaan meidät kasvatettiin kaikilla tavoin demokratiaan. Muistan kerran kirjoittaneeni aineen, joka oli todella futuristinen, ja sen opettaja tyrmäsi täysin liian futuristisena. Niinhän se varmasti olikin, mutta idea olikin siinä, että se oli erilainen.

Palatakseni takaisin työssäoloaikaani.... olin ajoittain tuskastunutkin luovuuden puutteesta ja rukoilin, että Herra.... Sinä olet Luoja ja luonut kaiken. Minut omaksi kuvaksesi (Matt 19:4 Hän vastasi ja sanoi: "Ettekö ole lukeneet, että Luoja jo alussa 'loi heidät mieheksi ja naiseksi), naisena. Minunhan kuuluu Sinun Sanasi mukaan olla osallinen Herra Sinun luonteenpiirteistäsi??!!?? Tuntui siltä, että olin ihan tukossa.

Nyt kun aikaa on kulunut jo lähes puoli vuotta siitä, että pääsin täysipäiväiseksi Jumalan valtakunnan työntekijäksi... on tapahtunut valtava muutos!

Luovuus on jollakin tavalla alkanut purkautua esiin. Vaikka se ei olekaan ehkä ylistyslauluna ymmärrettävin sanoin, mutta se on olemassa profetaalisena ylistyksenä, joka nousee Isän korviin uutena virtenä (Ilm. 14:3 Ja he veisasivat uutta virttä valtaistuimen edessä ja neljän olennon ja vanhinten edessä; eikä kukaan voinut oppia sitä virttä, paitsi ne sata neljäkymmentä neljä tuhatta, jotka ovat ostetut maasta).

Se on myös olemassa Jumalallisena viisautena ajoituksen suhteen sekä uskon suhteen. Silloin kuin Jumala sulkee ovet, silloin sinä tietämällä tiedät, että niin on ollut tarkoitus ja luottamuksesi ja uskosi Herraan on ottanut roiman harppauksen eteenpäin.

Ajatuksiini ja sydämeeni on hahmottunut kuva siitä, mitä elokuun lopulla minun tulee Keski-Suomi-Tourneella opettaa tai mihin palveleminen painottaa. Myös muunlaista luovuutta on ilmaantunut, joka tulee esiin asioina, ideoina, tekstinä, ajatuksina, oivalluksina, joka hämmästyttää itseäni... mitä mulle on oikein tapahtunut?

Tänään kun kirjoittelin tekstejä erääseen painotuotteeseen, sain valtavan tajunnanlaajentuman siitä, että luovuus on purkautunut esiin ja olen saanut rukousvastauksen. Samalla katosi pelko ajatuksiin tulleesta inflaatiosta, että eikö koskaan enään runosuoni kuki tai tekstiä/opetuksia/kirjoitelmia synny?

Tämä sai minut tarkastelemaan sanaa loi. Mitä sillä tarkoitetaan...
No tietenkin löysin raamatusta useita luomista tarkoittavia merkityksiä, eikä niitä voi tähän keskellä yötä alkaa avaamaan, mutta se sisältö ja syvyys, mitä niiden sanojen taakse ja sisään kätkeytyy on valtavaa.

Joten siksi muistutankin sinua rakas sisareni ja veljeni siitä, että Herra on Luoja. Ja Jeesuksen Kristuksen kautta me olemme osalliset Isän luonnosta, koska olemme Hänen lapsiaan ja perillisiä. Joten jos sinulta puuttuu viisautta, ymmärrystä, luovuutta tai mitä tahansa... Pyydä sitä Isältä Jeesuksen nimessä ja valmista itsesi ottamaan vastaan se, mitä Isä sinulle antaa... Äläkä sitten epäile luovuutesi lähdettä vaan kiitä Herraa, Sinun Jumalaasi ja Taivaallista Isääsi siitä, mitä hyvää Hän on sinulle tehnyt.

Jeesuksen nimessä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti